Toiduratsiooni koostamisel peaks eelistuse andma taimse päritoluga rasvadele. Seda soovitust põhjendatakse sellega, et loomsed rasvad sisaldavad peale kasulike ainete ka palju kolesterooli. Kuna aga loomseid rasvu pole võimalik täiesti vältida, tuleks eelistada nendest piimatooteid ning
koorevõid
. Viimane sisaldab praktiliselt kõiki organismile vajalikke küllastatud ning küllastamata rasvhappeid. Samuti on võis ka palju A ja D vitamiine.

Päevalilleõli valmistatakse päevalille seemnetest. Õli sisaldab suurel hulgal linoolhapet, mis on ateroskleroosi peamine vaenlane.

Oliiviõli saadakse oliivide viljaliha pressimise teel. See õli sisaldab palju poolküllastamatuid rasvhappeid, mis takistavad "halva" kolesterooli ladestumist arterite seintele.

Maisiõli saadakse maisiterade idudest. Kõikidest õlidest sisaldab maisiõli suurima koguse E vitamiini, mida vahel nimetatakse nooruse ja viljakuse vitamiiniks. See aeglustab vananemisprotsessi ning soodustab rakkude uuenemist.

Linaõli toodetakse linaseemnetest. Selles õlis on kõige kõrgem poolküllastamatute linoolhapete sisaldus. Sama palju sisaldub neid vaid kalaõlis. Pealegi on linaõli kasulik mao-sooletraktile.

Kõrvitsaseemnete õli on tumerohelist värvi. Selles sisalduvad ained kõrvaldavad põletikulisi protsesse sugu-kuseteedes. See õli on kasulik ka meestele, kuna tugevdab eesnääret. Kuid eesnäärme probleemide ennetamiseks võib süüa ka kuivatatud kõrvitsaseemneid.

Sojaõli saadakse sojaubadest. Selle õli regulaarne tarvitamine alandab rinnavähi ning teistegi naiste probleemide riske.

Seesamiõli pole mitte üksnes rikas mineraalainete (mangaan, nikkel, raud) poolest, vaid tal on ka võimsad antioksüdeerivad omadused. Seesamiõli mõjub suurepäraselt vereloomele, stimuleerides punaste vereliblede tootmist.

Viinamarjaseemne õli sisaldab bioflavonoide - aineid, mis kaitsevad onkoloogiliste haigestumiste eest ning parandavad immuniteeti.

Õli kreeka pähklitest on rikas B grupi vitamiinide, raua ning tsingi poolest.