1. Ela mõnuga. Kerge päevitus (NB! mitte üleküpsemine), paar õlut ja korralik saun pidurdavad vananemist. Teadlased väidavad, et väikeses koguses “mürki” (loe:alkoholi), päikesekiirgust ja kuumust tuleb inimesele kasuks, sest aitab kehal kahjustusi ravida ja parandada.



2. Abiellu! Stabiilne suhe mõjub hästi ka sinu tervisele, eriti tänapäeva kiiresti muutuvas ja ebakindlas maailmas.


3. Leia endale kodu. Otsi üles see koht, kus sa end hästi tunned ning ela seal nii kaua kui vähegi võimalik. Mida kaunimas looduslikus kohas see asub, seda parem.


4. Võta tervisenapsu. Aeg-ajalt võid endale lubada ka pisut patustamist. Klaasike kangemat, maitsev shokolaad ja muu meelenauding on kasulik seni, kuni seda mõõdukalt tarbida.


5. Ajugümnastika. Vormis tuleb hoida mitte ainult keha, vaid ka vaimu. Loe raamatuid, lahenda ristsõnu või mängi mälumängu.


6. Mine arsti juurde. Käi regulaarselt arstlikus kontrollis, siis avastad võimalikud tervisehädad ja haigused õigeaegselt.


7. Toitu tervislikult. Väldi liigset rasva. Niisama lihtne see ongi.


8. Julge riskida, uusi asju ette võtta. Tee teoks mõni pikem reis, millest ammu oled unistanud, või alusta millegi uuega, õpi midagi uut, millest sulle tulevikus kasu võib olla.


9. Arvesta, et sa elad kaua. Omanda uusi harjumusi ja oskusi, õpi kasutama moodsat tehnikat. Ära mõtle, et selle asja jaoks olen ma juba liiga vana…


10. Ole õnnelik. Naerata, naera, viska nalja — eriti enda üle. Rõõmsatel inimestel on väiksem oht haigestuda südamehaigustesse ning nad elavad kauem.