Mitu tuhat aastat tagasi tegi idamaade meditsiin - täpsemini tiibeti arstid - kindlaks, et sõrmed ning teatud punktid peopesades on omamoodi "aknad", mis annavad teada inimese tervislikust seisundist. Masseerides vabadel hetkel oma sõrmi ning käelabasid saate ise oma enesetunnet parandada. Eriti oluline on see külmade või higistavate käte korral.

Iga sõrm "vastutab" oma elundi eest.

Pöial peegeldab kopsude, bronhide ning maksa seisundit. Näiteks võib igat köhahoogu leevendada ning isegi ravida, masseerides pöialt ning vajutades eriti tugevasti lohule küüne alguses.

Nimetissõrm "saadab" otseselt signaale kogu seedetraktile. Surumine küünele aitab igasuguste valuaistingute puhul suus, kaasa arvatud hambavalu. Sõrme keskkoht on mao, maksa ja sapipõie tsoon. Alumine osa ning nimetissõrme ja pöidla vaheline osa "peegeldavad" jämesoole seisundit.

Keskmine sõrm "peab dialoogi" terve vereringesüsteemiga.

Nimeta sõrme massaaž aitab võidelda närvihäirete, stressi ning halva meeleoluga.

Omad funktsioonid on ka väikesel sõrmel. Tema on seotud peensoolega ning igapäevased hõõrumised ning vajutused küüne algusele aitavad kroonilise kõhukinnisuse puhul.

Peopesa keskel asub aktiivsuse punkt. Sellele surudes võib leevendada südamepekslemist ning väsimust, muutuda reipaks ning heatujuliseks.

Käelabade massaaž on erakordselt kasulik ja mugav. Seda saab tehe ise ning puuduvad koha- , aja- ning asendi piirangud. Ajekulu on samuti minimaalne 7-10 minutit. Korrata võib seda kuni viis korda päevas. Muuseas - suurima efekti saab masseerides käelabasid ja sõrmi hommikul enne sööki. Eriti hea oleks teha seda sihipäraselt iga päev.

Millises järjekorras?

Alustada tuleks üldisest käelabade hõõrumisest ringikujuliste liigutustega, mis meenutavad käte seebitamist. Hõõrumine peaks kestma umbes üks minut, mille tulemusel nahatemperatuur tõuseb ning käed soojenevad.

Seejärel soojendada energiliselt liigeseid:

- Äkki ning kiiresti suruda käed rusikasse ning lükata seejärel aeglaselt laiali.
- Aeglaselt suruda pinguldatud sõrmed rusikasse ning lasta need kiiresti lehvikuna lahti.

Mõlemaid harjutusi teha kümme korda.

Seejärel masseerida igat sõrme eraldi (vähemalt kolm korda) - näpuotsast peopesa poole. Edasi hõõruda peopesa mööda kolme massaažijoont - nimetissõrme juurest alla randmeni; käe valisservast peopesa keskele ning keskjoont pidi otse üle peopesa sõrmedest randme poole.

Seejärel hõõrutakse ringikujuliste liigutustega ka rannet. Hoolikamalt masseeritakse nende elundite alasid, mis muret tekitavad. Erilist tähelepanu pöörata punktidele, mis reageerivad rõhumisele valulikult.

Massaaž lõpeb kreemi sissehõõrumisega. Enne masseerimist ei ole tarvis kasutada kreeme ega emulsioone, küll peab aga pärast massaaži kasutama toitekreemi, mis imendub hästi soojenenud nahka.