Küllap on palju loetud ja kuuldud, et kliitor suureneb stimulatsiooni ajal, et naise erutuse mehhanism on sarnane mehe omaga, et kliitor on mitmeid kordi peenisest tundlikum, et enamikul naistest oleneb orgasm sellest, kus täpselt asub kõdisti; et… Ehk on alljärgnevas varuks mõnigi üllatus, mis aitab seksuaalelu rikastada.

Retk anatoomiasse

Meditsiinilistes teatmikes piirdutakse kliitori üpriski kitsi kirjeldusega. Ometi seisab selle taga kompleksne struktuur, millest sõltub paljuski naise seksuaalne rahuldus. Nii nagu mehe suguti, nii moodustavad ka kliitori kavernoossed kehad, millel on omadus täituda ning kogult suureneda. Kliitori ehitus sarnaneb peenise omale ( juur, keha ja lukk ning eesnahaga ümbritsetud tundlik eesots - kõdistilukk). Erinevalt peenisest omab aga kõdisti sügavale kehasse tungivate närvilõpmete väga rikkalikku süsteemi. Ning see, mida näitab peegel, on vaid süsteemi pealmine osa.

Kliitori mõõdud võivad rahulikus olekus ulatuda 2-4 cm-ni, kuid see ei mõjuta mingilgi määral tundlikkust. Selle eest mõjutab seda aga kliitori ja tupeava vaheline kaugus. Tavaliselt on see umbes 2,2 cm. Loomulikult tuleb arvestada plussi ja miinusega - osadel naistel asetseb kliitor otse tupeava kohal (nemad saavutavad orgasmi väga kergelt), teistel on vahemaa suurem (anomaaliaks võib lugeda kaugust üle 4,4 cm).

Mis tähtsus sellel kõigel on? Kui kliitor on tupest rohkem kui 2,2 cm eemal, siis võib mees teha naise sees ükskõik mida, kuid kõdisti ei pruugi sugugi saada oma osa rahuldusest. Kõik, mis tema osaks langeb, on juhuslikud puudutused, sellest jääb aga väheseks. Kõdisti võimalusi saab suurendada, kui võtta endale ülemine positsioon, ometi pole ka see kõikide naiste jaoks efektiivne.

Tõtt öelda on orgasmi ootamine ilma kliitori otsese stimuleerimiseta sama, kui oodata seda mehelt, hellalt tema pead silitades. Mehele see muidugi meeldib, kuid vaevalt see teda seksuaalselt rahuldab. Ilma kliitori stimuleerimiseta saab rahulduse vaid 30% õrnema soo esindajatest.

Kui naine kuulub aga nende "ülejäänute" hulka, peab armsamale sellest ka rääkima. Vastaselt korral kujuneb välja situatsioon, mil naine ei saa rahuldust ja ka mees tunneb, et ei õigustanud lootusi.

Vabandame, et tekst pildil on inglise keeles. Loodetavasti saavad need, kel vaja, abi sõnaraamatust.

Erektsioon ja naised

Ka naise organism teab, mis on erektsioon. See protsess ei erine paljus meeste omast. Vastuseks tekkinud ihale, hakkab veri kehas kiiremini liikuma. Kliitor suureneb, hakkab eralduma vedelik, mis imendub läbi tupe seina tänu veresoonte paisumisele. Noortel naistel toimub erektsioon vahetult koos stimulatsiooni algusega. Vanematel võtab see aega paar-kolm minutit. Ajal, mil kliitor suureneb (kahekordistub), kõvastub kõdistilukk ning nihkub tahapoole. Just sel hetkel astub kliitor tõeliselt mängu. Ometi mitte kauaks. Naudingu lähenedes, tõmbub see tagasi. Hakkab tööle kaitsemehhanism - kõdisti on närve täis lükitud ning iga puudutus võib esile kutsuda valu. Seega kõige kõrgema erutuse staadium ei pruugi alati kokku langeda penetratsiooni ehk sisenemisega.

Erutus ei pruugi aga ka pärast langeda. Kliitor on küll tagasi tõmbunud, kuid stimuleerimine võib jätkuda kõdisti luku ümbruses, mis on samuti rikkalikult täis närvilõpmeid.

Meeste erektsioon toimub tänu veresoonte suurenemisele. Naise erutuse puhul suurenevad veresooned tema kõdistisüsteemis. Kui nüüd võrrelda meeste ja naiste veresoonte suurenemise astest, siis on naistel see palju tugevam. Järelikult on naiste erektsioon meeste omast tugevam!

Väike, kuid tundlik

Igal naisel on kõdisti tundlikkus erinev. Saamata oma tüübile vajalikku stimuleerimist, on võimalused jõuda orgasmini nullilähedased. Peale selle varieerub kliitori tundlikkus vastavalt naise tsüklile - mida lähemal on menstruatsioon, seda tundlikum see on. Veidi enne "kriitilisi päevi" täitub emakas verega. Kui ennast sel ajal korralikult sirgu ajada, valgub veri kliitori juurde ning naine tunnetab midagi, mis sarnaneb varajase erutuse staadiumiga. Niisiis - kui on probleeme orgasmi saavutamisega, siis on eksperimenteerimiseks parim aeg just enne menstruatsiooni.

Nüüd veel kõdisti lukust. Eksperdid pole siin just kindlad, kui palju mõjutavad selle mõõtmed ja paksus orgasmi, kuid kõik on võimalik. On naisi, kellel on see küllaltki suur ning kliitor ei välju kunagi selle alt. Need naised väidavad, et seetõttu väheneb teatud määral tundlikkus. Üldiselt on võimalik saavutada luku kergemat liikumist - istudes soojas vannis, peaks teda õrnalt tahapoole tõmbama.

Muide, suurema rahulduse saavutamiseks pole paha meelde tuletada oma isiklikku masturbatsiooni tehnikat ning sellest ka partnerile märku anda.

Kokkuvõttes võib öelda, et kliitor on vägagi tähtis persoon ning nõuab ka vastavat suhtumist.