Toiduainete säilivus sügavkülmikus Soovitusi
Aedvili9 kuudpeaaegu kõik aedviljad
Biskviitkoogid, pannkoogid, pirukad1-2 kuud
Hakkliha, kotletid4 kuud
Juust6 kuud- sinihallitusjuust tükeldatuna, kõvad juustud paki hoolikalt. Pärast ülessulamist enamik lauajuustuks ei sobi.
Kala (lahja)6 kuud- kõik kalaliigid v.a. suitsukala, mis muutub peale ülessulamist vesiseks. Enne külmutamist puhasta kala.
Kala (rasvane)3 kuud
Keel, maks, neerud3-4 kuud
Lambaliha5-6 kuud
Leib, sai5 kuud
Linnuliha (terve lind)1 aasta
Linnuliha (tükeldatud)6 kuud
Loomaliha1 aasta
Maitseroheline1 aastakõik taimed, hakituna või õlis
Marjad1 aastakõik marjad (pane peale suhkrut või siirupit).
Munavalged ja -kollased1 aastatoored
Sealiha6-8 kuudmida rasvasem liha, seda lühem on säilimisaeg.
Taigen1-2 kuud
Valmistoidud2-3 kuudhautised, vormiroad, supid, makaronid, riis
Vorstid3 kuud
Või2-3 kuud

Külmutamise 10 käsku

1. Külmuta vaid kvaliteetseid tooteid ja toorainet.
2. Lülita sügavkülmkapp külmutamistemperatuurile vähemalt pool päeva varem.
3. Vali sobiv taara või pakkematerjal. Toiduained, mis levitavad lõhna, paki eriti hoolikalt (soovitav kasutada kauplustes müügil olevaid spetsiaalseid sügavkülmutamiseks mõeldud karpe ja kilekotte).
4. Jahuta toiduained enne külmutamist.
5. Valmistoit paki portsjonitena.
6. Vedelatele toitudele jäta umbes 1/10 jagu paisumisruumi.
7. Märgi pakenditele sisu ja külmutamise kuupäev.
8. Ära külmuta liiga suurt kogust korraga.
9. Ära ava sügavkülmuti ust või kaant asjata.
10. Sulata sügavkülmuti, kui härmatist on 0,5 - 1 cm.