Kariibi mere saared:
Barbadose, Grenada ja St. Lucia saarel on väga populaarne kuivatatud puuviljadest ja rummist valmistatud must kook. Koogiretsept antakse edasi põlvest põlve. Seda on nimetatud ka "naelakoogiks", kuna selle valmistamiseks kulub kõike üks nael - nii jahu, pruuni suhkrut, võid, suhkrukirsse, rosinaid, kuivatatud ploome, sõstraid pluss tosinkond muna ja maitseaineid. Kuivatatud puuvilju leotatakse rummis ning hoitakse savipotis kahest nädalast kuue kuuni.

Ladina-Ameerika: Igas pulmas on nn "pulmasponsorid" ehk padrinos ja madrinos, kes lubavad paarile nii finantsilist kui hingelist abi. Pulmasponsoreid võib olla palju, näiteks üks paar iga pulmafunktsiooni (muusika, toit jne.) jaoks.

Mehhiko: Pulmatseremoonia ajal mässitakse paari õlgade ümber lillepärg, et demonstreerida kahe inimese liitu ning kaitsta abielu. Mehhiko pulmakülalised kogunevad enne esimest tantsu pruutpaari ümber südamekujulisse ringi.

Puerto Rico: Pulmakleidis pruutnukk asetatakse pulmalaua otsa või tordi peale. Nuku külge on kinnitatud väikesed mälestusesemed "capiad". Pulmavastuvõtu ajal tänavad pruut ja peigmees isiklikult kõiki külalisi kingituste ja hea soovide eest ning igale külalisele kingitakse üks capia.

Ühendriigid: Victoria aegsed pruudid kandsid kindaid, tagasihoidlikkuse sümboleid.

Mustanahalised ameeriklased: Mustanahalised ameeriklased hüppasid luuast üle. Orjapidamise ajal ei olnud mustanahalistel lubatud abielluda ja koos elada. Armastuse ja teineteisele pühendumuse avalikuks deklareerimiseks hüppas paar trummipõrina saatel üle luua. (Luual on erinevates Aafrika suguharudes sümboolne tähendus ning pulmades tähendas ta kodu loomist.) Mõned mustanahalised paarid kasutavad tänapäevalgi seda sümbolit.

Pruudi kaelakee ja kleit on kaunistatud viljakust sümboliseerivate kaurikarpidega ning peas kantakse hõbedasi ning valgeid kaunistusi. Kunagi kasutati kaurikarpe rahana ning tänapäeval kasutatakse seda tseremoniaalseks puhastuseks. See karp sümboliseerib ka ilu ja võimu.