Rasedusaegsete tursete tekkimiseks pole sugugi vaja oodata sooja ilma. Tursed võivad tekkida igal ajal. Piisab näiteks sellest kui loode end teie kõhus ringi keerabja alakehas paiknevate lümfide tööd takistama hakkab. Kui enne rasedust aitas tursunud jalgade vastu hea ööuni või paari tundi lesimist, siis raseduse ajal need nipid tursete vastu enam ei toimi.

Kui te tahate tursetest lahti saamiseks midagi tõhusamat ette võtta, siis on olemas paar asja, mis aitavad neid sümptomeid leevendada.

Esimene ja kõige olulisem on juua palju vett. Võib tunduda jabur võidelda vedelikuga vedeliku vastu, aga vedelik aitab viia süsteemist välja jääkained, mis võivad paistetamist stimuleerida. Te peate jooma vähemalt 8 klaasi vett päevas. Kõige parem viis selle saavutamiseks on võtta veepudel endaga kaasa ning tühjendada see päeva lõpuks.

Teine oluline tegur on sool. Enamus inimesi usub, et liigne sool intensiivistab paistetust, aga vältida tuleks ka vastupidist. Kui te piirate tarbitava soola hulka, võib see samuti põhjustada paistetusi. Nii nagu suurema osa asjadega, on ka soola tarbimise juures kõige olulisem mõõdukus.

Uus teraapiavorm on veeteraapia. On tõestatud, et veeaeroobika aitab kehal turseid vältida. Vees viibimine aitab neerudel liigse vedeliku välja viia, samas emakat toetades.

Alljärgnevad on näpunäited tursete ja sellega seotud ebamugavuse vältimiseks:

Vältige tugeva kummiga sokke ja põlvikuid; kandke mugavaid kingi; hoidke jalgu võimalikult tihti üleval; kui te seisate töö juures, püüdke jalgu liigutada; kandke toestavaid sukkpükse.