Olen 23 aastane, 3 kuuse lapse ema. Toidan oma last rinnaga ja juba praegu olen märganud, et peale toitmist, siis kui rinnad on tühjad, on nende kuju võrreldes eelnevaga muutunud. Rind on kuidagi lõtv ja kuju on teistsugune, praegu pole veel nn. tühja kilekoti efekti, aga hirm selle ees on küll. Tekkis küsimus, et kas peale silikoonrindade on ka muid võimalusi rinda korrigeerida, nt. sinna midagi süstida?
Kui on siis kus seda teha saab ja milline on orienteeruv maksumus?

Kõigepealt soovitan rahulikult last edasi toita, kuni piima jätkub, sest emapiim on imikule parim ja vaevalt et Te endale andestaksite, kui imetamise lõpetate ja laps kogu aega haiglane on ning siis mõni "heasoovlik" sõbranna ütleb, et "no mis seal imestada, Sa ju talle rinnapiima ei anna". Tänasel päeval peab küll tõdema, et rindadesse võõrmaterjali süstimist ei peeta õigeks ega ohutuks. Võib-olla toob tulevik midagi uut, täna peetakse küll rindade suurendamist proteesidega kõige vähem riskantseks.

Kas plastiline kirurgia pakub midagi ka suurte pooride jaoks? Probleem järgmine: ninapealne nahk näeb välja nagu apelsinikoor...

Suurte nahapooride korral soovitaksin siiski kosmeetikassalongi protseduure - mikrolihvimist, poore ahendavaid maske jne.

Kas erineva suurusega rindade kirurgiliseks ühtlustamiseks on muid v6imalusi peale silikoonproteesi paigaldamise? Kas ehk aitaks liposkulptuur? Misasi see liposkulptuur täpsemalt on?

Meie kliinikus rinnanäärmete liposkulptuuri ei teostata, kuna ei pea "pimesi" "imemis-torudega" rinnanäärmest rasvarakkude eemaldamist ohutuks, samuti ka suurtes kogustes oma rasva süstimist väiksemasse rinda, kuna selliselt "ümberistutatud" rsavarakud ei pruugi ellu jääda ja "sulavad ära". Kui üks rind on oluliselt suurem või lõdvem, siis on võimalik rinna tõstmis- või vähendusoperatsioon, mis küll paraku jätab küllaltki suured armid.

Silmalaugude korrigeerimine - palju selline asi maksta võiks? Kas paranemine on pikaldane?

Silmalaugude plastikas eristatakse üla- ja alalaugude plastikat, mida tehtaks ka eraldi või korraga. Paranemiseks (paistetuse kadumiseks, "sinikate" kadumiseks jne.) soovitan varuda 1-2 nädalat. Ülalaugude plastika kohaliku tuimestusega maksab Clinicas 7900 krooni, kerges narkoosis 10 900 krooni, alalaugude plastika kohaliku tuimestusega 8900 krooni, kerges narkoosis 11 400 krooni.

Dr. Peep Pree
Kalevi 110, Tartu
tel. 07 348 553
www.clinica.ee

Saada küsimus dr.Peep Preele