Saabunud tööde tase oli tugevam kui eelmistel aastatel. Auväärsele zhüriile saatsime edasi hindamiseks 18 tööd, mis teistest tasemelt eristusid.

Fagira D. Morti, keda võib juba staazhikaks zhürii liikmeks lugeda:“Võrreldes eelmise aasta lugudevõistlusega on selle aasta noos tublisti suurem ja tasemelt kõvasti parem. Samas saatsid mõned osalejad eriti pikki lugusid, millele paarileheküljelistel lugudel oli küllalt raske konkurentsi pakkuda, kuna lühemates lugudes jäi vajaka emotsiooni loomise oskust ning need mõjusid tihti visanditena pikematele kirjatöödele.

Ma võin kinnitada, et kõik need 18 lugu, mis minu lauale jõudsid, vääriksid avaldamist raamatuna. Kui eelmisel aastal oli lugusid esikolmikusse sättida väga lihtne, siis seekord oli asi hoopis hullem, kuna tööde tase oli isegi üllatavalt kõrge.”

Zhürii liige, kirjanik Eeva Park arvas:“Saades juba esimesest voorust läbi pääsenud 18 võistlustööd, selgus, et need on kõik täiesti viisakal kirjanduslikul tasemel kirja pandud. Ja see on üllatavalt hea tulemus igal kirjandusvõistlusel. Ehk on “mailideaeg” inimeste kirjutamisharjumust ja oskust taas tõstmas?”

I Parimaks looks tunnistati ja Wris reisibüroolt Rootsi-reisi kahele sai: Marko Kaasik looga Volbriöö

Zhürii liige, ajakirja Saladused toimetaja Anne Lugima arvas võiduloo kohta nõnda: “Mulle meeldis, et loos oli nii palju arutuid käike. Millega see lugu lõppeb, said teada alles siis, kui ta tõepoolest läbi lugesid. Sellesse loosse mahtus kõrgklassi glamuuri ja poriseid jalgu, andes mõista, et siin maailmas ei pea üks teist tingimata välistama. meeldis ka see, et üks meist naine, teine mees -suhe ei pea alati lõppema orgiaga. Võib ka nii, et me lubame vastassoo esindaja, mitte enda sisse, vaid oma maailma sisse. Ja see on ju ütlemata romantiline.”

II Varrakult suure hulga raamatuid ja teise koha sai Triin Sinikivi Suudlus

Zhürii liige, kirjanik Eeva Park: “See lühike lugu on värske, ning mis oluline, kirjutajal on loomulikku annet oma Juulia ja kõik, mis ta teeb, elavaks muuta. On oskus tavalist tavatult selgelt näha. Kena lugu, ilus suudlus, hea lõpp.”

III Varrakult natuke väiksema kuhja raamatuid ja kolmanda koha sai Kaidi Laur Võti

Zhürii liige, kriitik Fagira D. Morti: “Siin on lugu, mis peaks kindlasti igale naisele muljet avaldama. On romantikat, on pisaraid ja hingepiina, on müstikat, on sõprust, on surmaihalust ja elutahet. Lugu voolab hästi ja kordagi ei hakka seda lugedes igav. Ka on lõpp intrigeeriv ja kindlasti on tegemist jutuga, mis kiirelt meelest ei kao.”

Äramärkimist leidnud tööd: