Nii nagu suhete puhul üldse on ka nauditava seksuaalelu üheks alustalaks ausus ja austus teineteise vastu. Seega, kui mõni katsetus (antud juhul anaalseks) teile ei sobi, andke oma tunnetest kindlasti parterile teada. Mingil juhul ei maksa pead jaanalinnu kombel liiva alla peita ja loota, et küll see iseensest paraneb või ehk on järgmine kord mägede taga.

Siinkohal meelespea neile, kes asja vastu siiski huvi tunnevad.

Fakt: 25 protsenti kõigist heteroseksuaalsetest abielupaaridest on proovinud anaalseksi (Laughmann, 1994).

*** Enne mistahes eseme asetamist teise pärakusse rakendage tervet mõistust. Ja kui te ei tea, mis see on, lugege tähelepanelikult alljärgnevat. ***

· Kuulake partnerit. See puudutab nii sõnalist kui mittesõnalist suhtlemist. Mida ta ütleb? Kas ta on öelnud, et tahab anaalseksiga eksperimenteerida? Kas talle meeldib, kui tema pärakut puudutada? Kas ta erutub, kui teie sõrmed libisevad üle ta päraku?

· Ärge kunagi katsetage partneri peal asju, mida te ei taha, et teie peal katsetataks (välja arvatud siis, kui teine ise soovi avaldab).

· Kasutage alati eemaldatavaid esemeid. Kujutluspilt, kuidas te keset ööd kiirabisse kihutate ja valvearstile seletate, miks teil kurk tagumikus kinni on, peaks olema piisav mõistlike piiride seadmiseks.

· Hoidke puhtust. Peske alati seksiriistad antibakteriaalse seebi ja sooja veega puhtaks, enne kui te need partneri pärakusse viite. Desinfitseerimiseks sobib ka vesinikülihapend, kui eset selles 15 minutit leotada.

· Kasutage alati sileda pinnaga esemeid. Terav või konarlik ese võib pärakut vigastada. See ei tekita mitte ainult valu, vaid võib põhjustada põletikke ja muid komplikatsioone.

· Vältige jäiku esemeid. Paindlikud esemed jätavad manööverdamisruumi.

· Ja mis kõige olulisem, püsige reaalsuse piirides. Kui see on teie jaoks esimene kord anaalseksi proovida, ärge võtke asja suurelt ette. Teie sõrmeotsast on enam kui küll. Rusika kasutamine ja muud võtted nõuavad aega ja praktikat. Usaldus ja kogemused kasvavad praktikaga. Ei ole olemas kiireksperte. Mitte keegi ei ole esimest korda seksides hea. Kõik on esimest korda kergelt koordinatsioonivõime kaotanud ega pane tähele partneri keha edastatavaid signaale. Lubage enesele aega. Teil on terve elu ees, et seda tehnikat õppida.

Androloog dr. Olev Poolametsa kommentaar küsimusele
Anaalvahekorrast homoseksuaalsete meeste korral on räägitud palju, märksa vähem räägitakse anaalvahekorrast heteroseksuaalses suhtes. Kui palju anaalselt heteroseksuaalsete paaride hulgas seksuaalelu elatakse sõltub seksuaalkultuuri traditsioonidest riigis. Näiteks Kreekas on väidetavalt anaalses seksuaalses vahekorras olnud küllalt suur protsent heteroseksuaalsetest paarides. Suurbritannias tuuakse ära fakt, et anaalselt elatakse seksuaalelu märksa rohkemates heteroseksuaalsetes paarides, kui homoseksuaalseid inimesi kokku on.

Anaalseksi korral on mõningad olulised järgimist vajavad eripärad. Ühteks tuleks kasutada kondoomi ning libestavat vesilahustavat kondoomigeeli, sest anaalselt ei ole märgumist soodustavaid näärmeid. NB! Kindlasti tuleb vahetada kondoomi ja soovitavalt ennast pesta, enne kui sugutit pärasoolest tuppe viia, kuna pärasooles on mikroobid, mis tupes põhjustavad põletikku.