Tibutants

Harjutus lõdvestab õlad, rindkere ja selja. Aega kulub vaid minuti jagu ning seda harjutust on võimalik teha nii istudes kui seistes.

Asetage sõrmeotsad õlgadele, küünarnukid külgedele suunatud. Nüüd viige küünarnukid nii taha kui saate ja siis ett kokku. Korrake harjutust 10 korda.
Sõrmeotsad jäävad õlgadele, aga küünarnukkidega jätkake üles- alla liigutusi, otsekui prooviksite lennata. Ka seda korrake 10 korda.

Õlaringid
Seda harjutust soovitame teha vähemalt kolm korda päevas kas siis ühe või mõlema õlaga korraga.

Istuge või seiske sirge seljaga. Tõstke õlad nii kõrgele kui saate. Seejärel viige need ette, alla, taha ning võtke sisse algasend. Korrake harjutust vastassuunas. Sooritage korraga kolm kuni viis õlaringi.

Võitlusasend
Õlad on ühenduslüliks kolme stressiga seotud kehaosa - pea, kaela ja selja vahel. Õlgade paindlikkuse suurendamine aitab lõõgastada ka selga ja kaela.

Istuge toolis sirgelt. Tõstke käsivarred ette, küünarnukid väljapoole suunatud ning käed õlgade kõrgusel. Järgmiseks tõstke küünarnukid nii kõrgele kui saate, võttes õlgadelt surve. Korrake 10-15 korda. Esimesed harjutused sooritage aeglaselt ja sujuvalt, järgmised kiiremalt ja intensiivsemalt ning lõpupoole aeglustage taas tempot.

Puuraiuja
Seda harjutust sooritades ei vehi te tegelikult kirvega, seepärast ei pea ka teie liigutused olema katkendlikud ega nurgelised. Üritage end maksimaalselt sirutada.

Seiske püsti, haarake ühe käega teisest kinni ning hoidke käsi parema õla lähedal, otsekui toetaksite sellele kirve. Küünarnukke sirutades vibutage ettevaatlikult kirvest, käed liiguvad vasaku reie suunas. Seejärel jõuavad küünarnukkidest kõverdatud käed vasaku õla juurde ja sirutuvad parema reie poole. Korrake seitse kuni kaheksa korda.