Pärast beebi ilmaletulekut tuleb abikaasadel tegelikult alustada oma seksuaaleluga algusest peale. Füüsilised muutused, emotsionaalsed erinevused ning isegi kõige tavalisem väsimus võivad tekitada barjääri armastavate inimeste vahele. Kui aga mõlemad teavad ja mõistavad, mis toimub naise kehaga pärast sünnitust, kuidas muutuvad ta tunded, võib saada veelgi lähedasemaks kui varem.

„Palun, lase mul magada”

Öösel tõusete vähemalt iga kahe tunni tagant, et last sööta ja mähkida. Päevalgi tormate ringi kui orav rattas. Pole siis ime, et niipea kui teie pea puudutab patja, uinute silmapilkselt. Ning mitte lihtsalt ei uinu, vaid otsekui langeksite musta põhjatusse auku. Ja ka kõige köitvam mees maailmas ei suuda teid sealt välja aidata.

On tähtis, et teie mees saaks aru: kui te keeldute seksist, siis seda mitte sellepärast, et ei armasta teda enam. Lihtsalt te tahate nii väga magada. Sellises olukorras on tal mõttetu nõuda või solvuda, las püüab parem teid aidata. Kui on võimalus, saatke esimestel kuudel pärast sünnitust mees teise magamistuppa. Nii ei pea ta koos teiega mitu korda öösel üles ärkama, järelikult jätkub tal jõudu teid aidata.

Näiteks võib ta ju väikese enne magamaminekut ära vannitada, teie aga saate varem magama heita. Või saab mees teid kodustes töödes aidata — koristada, valmistada õhtusööki või vähemalt võtta enda peale osa töid puhkepäevadel. Järelikult — mida rohkem saate teie magada, seda rohkem on võimalusi seksiks. Ja ei mingeid solvumisi.

„Hea küll, aga ainult ruttu”

Te olete nii väsinud, et pikkadeks eelmängudeks ning õrnadeks hellitusteks, mis teile varem nii väga meeldisid, enam jõudu ei jätku. Ja isegi, kui väikene magab, ei suuda te täielikult lõdvestuda, sest ta võib ju iga hetk ärgata ja nutma hakata. Pealegi pole üldse arusaadav, millisel ajal siis saaks seksida. Õhtul? Olete koos mehega nii väsinud, et kukute jala pealt.

Hommikul? Laps võib ärgata, ning kui ta oskab juba voodist välja ronida, võib ta teie juurde joosta. Nädalavahetusel päevasel ajal? Mis tegevust siis võiks küll lastele selleks ajaks välja mõelda? Järelikult saab seksida vaid puhtjuhuslikel hetkedel.

Kui te pole meelestatud pikkadeks eelmängudeks, siis öelgegi seda oma kallimale otse. Põhjus pole ju ikkagi selles, et ta teid enam ei eruta, vaid te olete lihtviisiliselt väsinud. Avameelsus on siin kõige parem käitumisliin, mis aitab vältida mõttetuid ärritusi ning vastastikuseid solvanguid. Kiire seks võib ka olla väga meeldiv mõlema kaasa jaoks.

Peamine, et te ei eemalduks teineteisest, isegi kui te seksite palju harvemini kui varem. Üks hell suudlus hommikul võib tõsta terveks päevaks tuju, sest ta räägib oma armastusest ju ilma sõnadeta.

„Ära sega mind”

Varem meeldis teile spontaansus. Mees võis tulla igal hetkel, suudelda või lihtsalt puudutada, ning teie viskasite silmapilk kõik oma toimetused nurka. Nüüd see aga ei toimi enam. Te valmistate mehele õhtusööki, soojendate lapsele süüa, koristate koera järelt, kes on just oma toidukausi ümber lükanud, samas püüate lapse meelt lahutada ning mõtlete sellele, mida on vaja veel täna ära teha.

Te lihtsalt ei saa seda kõike niisama jätta ning seksima hakata. Te pole võimeline sellest isegi mitte mõtlema! Ja kui mees siiski püüab teid meelitada, ärritab see teid. Seletage siis oma kallile, et kui teil on nii palju tegemist, siis pole te seksiks võimeline. Las ta aitab teil toime tulla kohustustega, ning teie hellusel pole piire. Ainult veidi hiljem.

„Ole minu kaitsemüür”

Üks keerulisemaid momente, millega naine pärast sünnitust kokku puutub, on ootamatu vastutusekoorem. Äkki adute, et ei kuulu enam endale, et vastutate mitte üksnes enese, vaid ka selle väikese kaitsetu olendi eest. Ja loomulikult pühendate pärast lapse sündi vähem tähelepanu oma mehele. Noor ema on veendunud, et väikene vajab ta hoolt palju rohkem, ning pole sugugi valmis selleks, et abikaasa hakkab käituma kui nõudlik laps ning heidab talle ette vähest armastust.

Aidake tal omandada tema jaoks uus — isa roll. Las mingid kohutused jäävad traditsioonilisteks isakohustuseks. Näiteks, panna laps õhtul magama, vannitada või puhkepäevadel jalutamas käia. Nii on mehel lihtsam aru saada vastutusest väikese inimese ees ning ta ei mõtle enam solvunult, et temalt võeti äkki kallis naine ära. Ärge kartke, et ta midagi valesti teeb, ta saab kindlasti hakkama. Kui te koos hoolitsete lapse eest, ei seisa ta enam teie kahe vahel, vaid vastupidi, lähendab teid.

„Ole minuga õrn”

Traditsiooniliselt arvatakse, et seksiga võib alustada kuus nädalat pärast sünnitust. Tegelikult pole naine selle tähtaja möödumisel sageli suguaktiks valmis — ei moraalselt ega füüsiliselt. Samal ajal on mees loomulikult küps suhteid hulga varem uuendama. Ning vahel ei taha ta aru saada, miks te ikkagi keeldute, kuigi arst ütleb, et kõik on korras.

Kui füüsilises mõttes on „kõik korras”, ei tähenda see veel, et teie seksuaalne iha on tagasi tulnud. Füsioloogilisest seisukohast vaadates on loogiline, et loodus ise on hoolitsenud selle eest, et noor ema keskenduks lapsele, mitte ei püüdleks uue rasestumise poole.

Kui te last imetate, on teie rinnad täis piima ning need hakkavad tilkuma igasuguse puudutuse korral, ja on täiesti loomulik, et teile ei meeldi, kui neid puudutatakse. Rinnaga toitva ema rinnad kuuluvad lapsele, nii on ette näinud loodus, ning pole midagi häbiväärset, kui seda kõike mehele rääkida.

Ka võivad teie seksuaalsed eelistused muutunud olla. Mälestused füüsilisest valust on veel väga värsked, õmblused äsja paranenud ning te kardate nende pärast. Küllap tunnete end mugavamalt „naine peal” asendis, sel juhul saate kontrollida sisenemise sügavust. Pärast keisrilõiget tuleb olla eriti ettevaatlik: mitme kuu jooksul on võimalikud vaid need asendid, milliste puhul mees ei vajuta kõhu peale.

„Kingi mulle veidi romantikat”

Varem meeldis teile teineteisele üllatusi valmistada. Nüüd pole aga romantikaks aega. Parem oleks, kui leiaksite võimaluse kasvõi kord nädalas või kahe nädala jooksul kahekesi kusagile välja minna. Kodus on teie mõtted alati täidetud rutiinsete toimetustega ning romantikast on asi kaugel.

Kui aga noor ema välja viia, andes talle eelnevalt võimaluse end korda seada, muutub kõik. Võite kasvõi paariks tunniks oma kohustused unustada ning muutuda selleks muretuks ja naeruhimuliseks naiseks, kellesse teie mees kunagi armus. Kui pole võimalust organiseerida kohtumist väljaspool kodu, las puhkepäeval võtab kallim enda peale õhtusöögi valmistamise. Ja polegi tähtis, mida ta just lauale paneb — kas omleti kümnest munast või jääkapist võetud pitsa. Peamine , et te istuksite laua äärde, kui kõik on valmis, ning tunneksite end kuningannana.

„Aita mul end jälle veetlevana tunda”

Enamus naisi võtab raseduse ajal kaalust juurde ning sellest ei õnnestu lahti saada enne mõne kuu möödumist sünnitusest. Võimalik, et mees pole isegi mitte märganud teie viit kilogrammi, kuid teie teate, et need on olemas. Kui te aga ei tunne end kütkestavana, ei taha te ka seksi. Mida harvemini seksiga tegelete, seda vähem veetlevana end tunnete.

Sellise suletud ringi saab murda vaid tähelepanelik ja armastav mees, kes suudab teid veenda, et olete kaunis. Ärge siis kuuldule vastu hakake. Ja kui mees ütleb, et teie naiselikud vormid on väga seksuaalsed, uskuge teda ning ärge end vastupidises veenge.

Pidage meeles: lõppude lõpuks kinkis teie keha elu lapsele ning see on kõige kaunim, mis maailmas olemas on. Mõned liigsed kilod kaotada ning lihaseid normi võimelda võite te alati. Tahtmise korral on see väga lihtne.