Film koosneb kolmest iseseisvast videosüžeest kogupikkusega 90 minutit. Film on eesti keeles venekeelsete subtiitritega. Projekt on valminud OÜ Freyja Filmi ja Eesti Ämmaemandate Ühingu koostöös ja selle valmimist rahastas Eesti Haigekassa.

Filmi autoriteks on ämmaemand-psühholoog Kristiina Uriko, rasedate liikumisteaduste magister Tiina Valgesoo, ämmaemandad Meelike Reimer, Ingrid Liin ja Ada Vahtrik. Lavastaja ja produtsent on Tõnu Virve, operaator Mare Albri, helilooja Tõnu Kõrvits, montaaž Kalle Käärik ja toimetaja on Anne Maiberg. Teksti loeb Kärt Tomingas

Filmi esimeses osas “Rasedus” räägitakse rasedusaegsest eluviisist ja liikumisest. Eriti sobiv on film neile emadele ning muidugi ka isadele, kes ärevusega oma esimest last ootavad. Filmis näidatakse, millal ja kuidas toimub arstlik kontroll raseduse ajal, millised analüüsid on tarvilikud, milline treening sobib lapseootel naisele ning millised kahjulikud harjumused unustada tuleks. Ka neil, kel vähemalt üks raseduse kogemus selja taga, on hea filmi abil üht-teist meelde tuletada, teadmisi värskendada.

Teine osa “Sünnitus” keskendub noorele perekonnale, kes ootab oma teise lapse sündi. Filmi autoriks on armastatud ämmaemand Ingrid Liin, kes filmis võtab vastu ka pere pisitütre sünni. Tegevuse käigus näidatakse üksikasjalikult, kuidas toimub sünnituse areng, mil moel jälgitakse lapse ja ema seisundit sünnituse ajal ning lõpuks — kuidas üks laps siia maailma sünnib. Kerge see alati ei ole nagu ka filmist näha, kuid see vaev ununeb hetkega, kui laps ema rinnale asetatakse või — nagu ütleb filmi produtsent Tõnu Virve enne esmalinastust — “…on silmaga näha, kuidas naisest ühe hetkega saab Madonna.”

Eelmine õppefilm sünnitusest “Siimu sünd” pärineb 1996. aastast. Kümne aastaga on aga muutunud nii rasedusaegse eluviisi kui sünnituse käsitlus ja ka vastav seadusandlus. Rasedusaegne eluviis ja tulevaste vanemate positiivne suhtumine on oluline sündiva lapse tervisele.

Valminud film on mõeldud abivahendiks eelkõige sünnitushaiglate juures toimuvatele perekoolidele, sügisest saavad naistearstid ja ämmaemandad filmi rasedusega arvel olevatele naistele tasuta laenutada ning film sobib ka õppevahendiks tulevastele emadele — näiteks gümnaasiumi lõpuklassi tüdrukutele.