ELEMENT: Tuli

Tuli sümboliseerib soojust, siirust ja julgust. Tule mõjul muutub pistrik aktiivsemaks, spontaansemaks ja teovõimelisemaks. Selle märgi all sündinu on alati sõna otseses mõttes tuld täis ja valmis uuteks ettevõtmisteks.

KLANN: Kull

Siia kuulub hulgaliselt suuri mõtlejaid ja kangelasi. Nad on teistele teerajajad, kes innustatuna suurest sisemisest põlemisest on võimelised elus suuri asju korda saatma.

TUULED

See on aeg, kus puhuvad idatuuled. Need toovad endaga kaasa kevade hõngu. Idast tõuseb ka päike. Idatuuled sümboliseerivad murranguid ja uue algust. See on aeg, kus loodus ärkab uuele elule, mistõttu ka Pistrikul tekivad uued ideed ja plaanid.

TÜÜPILINE PISTRIK

Pistrik on teravapilguline vaatleja, keda mõnikord takistab asjadest ülevaate saamisel tema liigne temperament. Ta on igal hetkel võimeline millegagi alustama ja selleks lausa „lendu tõusma“, aga selliselt võib nii asi untsu minna. Teda see aga ei heiduta. Ta kogub end kiiresti ja jõuab lõpuks ikkagi sihile. Pistrik armastab hetkepinget. Ta ei tee pikaajalisi plaane, vaid on spontaanne ja lihtsa loomuga. Ta teab, mida tahab ja selle ta ka saab. Kuigi sageli põhjustab tema tuline temperament ägedaid reaktsioone. Enamasti on aga Pistrikud avameelsed, siirad, kelle pisut tahumatu sarm muudab nad armastusväärseteks.

Need, kellel on Pistrikust sõber, võivad õnnelikud olla. Need, kes on temast enda vaenlase teinud, peavad selles iseennast süüdistama. Negatiivse omadusena tuleks rõhutada Pistriku kirge võitluse kui sellise vastu — s.t. ta võitleb sageli vaid selleks et võidelda. Pistrikule on iseloomulik ka teatav kalduvus egoismile ja hoolimatusele. Läbi raskuste õpivad nad tegema kompromisse ning leppima arvamustega, mis erinevad nende enda omadest.

PISTRIK VÄIKSENA

Tüüpilised iseloomujooned ilmnevad juba varajases lapsepõlves. Kannatlikkus on sellele lapsele võõras ja oma tohutu liikumis- ja tegutsemisvajaduse tõttu saab ta sageli muhke. Väike pistrik katsub meeleldi teistega jõudu ja seetõttu oleks hea teda juba varakult mõne spordiala juurde suunata. Tema lemmikväljenditeks on: ma tahan ja kohe nüüd. Vanematel on üsna raske talle õpetada distsipliini ja teistega arvestamist. Sellele vaatamata valmistab see laps tõelist rõõmu — ta on avameelne, aus ja peaaegu alati rõõmus. Suurima rõõmuga kuulab pisike pistrik seiklusjutte, mida vanemad lausa peaksidki talle ette lugema ja teda lugeda laskma. Just läbi seikluslugude saab ta oma fantaasia auru välja lasta.

ARMASTUS

Tänu tule elemendile on pistriku armastus väga kirglik. See on väga spontaanne ja tormiline. Selle märgi all sündinud tunnevad ennast kõige paremini värskelt armununa, kuid tundeid on raske pikaajalises suhtes sellisel tasemel hoida ning seetõttu on pistrikul mõnikord raske truu olla. Pistrik on väga seksuaalne ja võtab kergelt tuld, kuid samas võib ta olla ka suur romantik. Kuigi Pistrikule on tähtis eelkõige ta enda sõltumatus, võib ta mõnikord ilmutada äärmuslikku armukadedust oma partneri suhtes.

ELUKUTSE

Enamasti jõuavad pistrikud oma ametis kõrgele, aga selleks vajavad nad oma tööülesannete täitmisel piisavalt vabadust ja otsustamisõigust. Kui juhtub, et pistrik valib endale vale elukutse, siis vahetab ameteid seni, kuni on leidnud endale sobiva. Ja siis võib ta elada vaid oma tööle. Pistrik on alati ihu ja hingega asja juures. Ta on hea ülemus. Kuna nad julgevad riskida, siis suudavad nad oma entusiasmiga innustada ka kaastöötajaid.

ELUJÕUD

Pistrikud nõuavad endalt sageli rohkem kui nad jõuavad teha ning see kulutab üleliia närve ja energiat. Aeg-ajalt kulutavad nad oma jõudu ka seal, kus seda pole üldse vaja. Pistriku nõrk koht on pea. Stressile reageerib pistrik tavaliselt peavalude ja migreeniga. Tule märgi mõjul võib tekkida kergelt ärrituvust ja vererõhu tõus. Samuti võivad teda kergelt tabada äkilised tervisehädad ja palavikuga põletikud.