ELEMENT: Maa

Maa sümboliseerib püsivust, kindlameelsust, ustavust. Maa annab kõigele elavale pidet ja turvalisust. Just kopra märgi all sündinuid peetakse kõige usaldusväärsemateks inimesteks. Mõnikord aga, eelkõige oma turvalisust silmas pidades, tähtsustavad koprad materiaalset külge üle.

KLANN: Kilpkonn

Kobras kuulub kilpkonna klanni. Seda looma katab ja kaitseb tugev kilp, mistõttu on arusaadav, miks neile turvalisus nii oluline on. Kobras-inimesed vajavad kindlat jalgealust, seda pidevalt tugevamaks ehitades ja säilitades.

TUULED

Kui ärkamise ajal (pistrik) sümboliseerivad idatuuled läbimurret, siis nüüd tähistavad nad juurdumist ja uue noore elu kindlustamist. Just seetõttu tegelevadki koprad käegakatsutavate asjadega, mitte ei aja taga ideaale.

TÜÜPILINE KOBRAS

Selle märgi all sündinud vajavad kõiges kindlat jalgealust, sest vaid siis saavad nad end edasi arendada nii eraelus kui sepitseda plaane tulevikuks. Kobras-inimene on usin ja väsimatu. Ta rakendab oma jõudu läbikaalutult ja mõistlikult. Ta teab täpselt, mida tahab ning tal jätkub piisavalt vastupidavust ja energiat oma soovide elluviimiseks. Lõpuks võib ta olla uhke oma omandi ja saavutuste üle.

Maa-elemendist põhjustatud ja tugevalt väljaarenenud vajadus turvalisuse ja püsivuse järele põhjustab sageli teatava jäikuse kopra tegemistes. Tal jääb puudu paindlikkusest ning ta hoiab liiga kramplikult kinni oma seisukohtadest. Seepärast võib tal nii mõnigi suur võimalus kasutamata jääda.

Koprale ei meeldi riskida, sest see võib ohustada tema turvatunnet. Meeleliste kalduvustega kobras-inimesed armastavad enamasti mugavat äraelamist, nautides täiel määral kõiki elu meeldivaid külgi.

KOBRAS VÄIKSENA

Väike kobras rõõmustab oma vanemaid lahke ja positiivse loomusega. Tänu püsivusele võib ta tundide kaupa tegutseda üksi. Tema vajadus materiaalse kindlustatuse järele avaldub juba lapsepõlves. Juba varakult areneb tal välja omanikutunne ja kangekaelsus “oma” hoida. Vanematel on raske neile selgeks teha, et arvestada tuleb ka teiste inimeste vajaduste ja arvamustega.

Koolis tulevad talle kasuks nii tema hoolsus kui mõistlik auahnus. Kobras ei õpi alati kiiresti, kuid omandab õpitu põhjalikult. Kasvades muutub Kobras silmnähtavalt iseseisvamaks ja vajab vanemate abi tunduvalt vähem kui teiste märkide esindajad. Talle on tähtis, et oleksid kehtestatud kindlad reeglid, millest ta aru saab ja kinni pidada oskab.

ARMASTUS

Ka siin vajab kobras kindlust ja püsivust. Just seepärast on nad truud ja hoolitsevad partnerid. Mõnikord on kobras tõeline põikpea, sellistel kordadel peaks tema partneril jätkuma suurt diplomaatlikkust ja valmidust kompromissideks. Koprad ei ole mitte niivõrd kirglikud armastajad kui just väga siirad ja õrnad, seda eriti kehalistes kontaktides. See on neile eksistentsialistlikult vajalik, nautimaks kõikide meeltega elumõnusid.

ELUKUTSE

Kobras ei pea tähtsaks silmapaistva positsiooni saavutamist. Talle on tähtsam tema rahaline seis ja selle eest, et olukord võimalikult lahe oleks, virk kobras juba hoolitseb. Usaldusväärse ja kindlana on ta hea töötaja, kes täidab saadud ülesanded täpselt ja kohusetundlikult. Talle sobivad hästi Maa elemendiga seotud alad, näiteks põllumajandus.

ELUJÕUD

Kobras on suure elujõu ja vastupanuvõimega. Teda tõmbab vastupandamatult hea söök ja jook, mis põhjustab probleeme kehakaaluga. Nõrk koht on kurk. Mandlipõletike ja hääle kähisemisega on neil rohkem tegu kui ülejäänud märkidel.