ELEMENT: õhk

Õhk sümboliseerib väledust ja liikuvust. Hirv on väsimatu ja ei tunne puhkust, sest tal on vajadus olla ühel ja samal ajal igal pool. Ta lausa peab pidevalt midagi muutma.

KLANN: liblikas

Hirv kuulub liblika klanni. See kerge graatsia on pidevas liikumises. Ta lendleb õielt õiele ja ei peatu kuskil kauaks. See aga tähendab, et hirved vajavad vaheldust, suhtlemist ja erutavaid elamusi. Selle vajaduse rahuldamine toimub neil spontaanselt.

TUULED

Hirve sündimise ajal puhuvad tuuled küll veel idast, kuid nad on juba muutlikud ja pöörduvad peagi lõplikult lõunakaarde. Kevade kõrgpunkt on möödas. Oodata on suuri muudatusi ja hirve märgi all sündinud löövad neis meelsasti kaasa.

TÜÜPILINE HIRV

Oma loomult on hirv tundlik, kuid kergemeelne ja muretu. Neil on vastupandamatu vajadus saada uusi erutavaid impulsse. Hirv-inimene tahab oma ümbruses pidevalt teha suuremaid või väiksemaid muudatusi, mille ainsaks eesmärgiks on näha elu erinevaid külgi. Pikk rahuperiood teeb hirve närviliseks.

Hirve märgi all sündinutel on ergas ja avatud vaim, mis teeb neist huvitavad vestluspartnerid. Nad on väga sõnaosavad ning pole üheski olukorras suu peale kukkunud. Oma sarmi ja vaimukusega tõmbab hirv tähelepanu alati endale. Tal pole raske sõlmida uusi kontakte. Kuna hirv on kahjuks kannatamatu, siis võib juhtuda, et tulises vaidluses ei lase ta vastasel oma juttu lõpetada.

Hirve tugevate külgede hulka kuuluvad paindlikkus ning uues olukorras võime kiirelt kohaneda ja reageerida. Tänu sellele peetakse hirve veidi pinnapealseks. Neil pole alati aega ega püsivust uurida asjade tagamaid.

HIRV VÄIKSENA

Väike hirv on erakordselt aktiivne ja elav laps, kes näitab üles suurt huvi ümbritseva vastu. Vanemad peaksid jälgima, et tal oleks aega ja võimalust maha rahuneda ja tegelda ka iseendaga. See käib eriti õppimise kohta. Hirvel on küll lahtine pea, suur teadmishimu ja kiire taip, kuid puudu jääb püsivusest.

Väike hirv õpib kiiresti, kuid pealiskaudselt. Tema parimaks omaduseks on oskus levitada enda ümber rõõmsameelsust ja teisi lõbustada. Tuleks aga jälgida, et väike hirv õpiks oma vestluskaaslasi tõsiselt võtma ja laseks neil oma jutu lõpuni rääkida.

Fantaasia ja sõnaline väljendusoskus on tal juba väiksena hästi arenenud. Ta armastab põnevaid lugusid ja mõtleb neid ka ise välja. Õhtuti etteloetavad jutud ei tohiks siiski olla liiga erutavad, sest rahunemisega on hirvel raskusi.

ARMASTUS

Vaheldusrikkust armastaval hirvel ei ole kerge säilitada kauakestvat suhet ühe partneriga. See on võimalik vaid juhul, kui partneril läheb korda hoida armastus huvitava ning erutavana ja see ei ole hirve puhul kaugeltki kerge ülesanne. Õnnestumise korralgi ei ütle hirv ära väiksest flirdist, seepärast vajab ta äärmiselt lepliku meelega, aga huvitavat kaaslast.

Kuigi hirv-inimene ei kiindu kergelt, on ta ise võrgutamise ekspert. Oma elegantsiga võidab ta iga vastassugupoole esindaja poolehoiu. Kuni armastus ja abielu temaga kestab, ei muutu see iialgi ühetooniliseks.

ELUKUTSE

Nagu igas teises eluvaldkonnas, nii paneb hirv ka töös suurt rõhku mitmekülgsusele. Oma teravat mõistust tahab ta proovida nii vaimses kui füüsilises töös, peamine, et elul oleks vürtsi. Hirvele sobivad elukutsed, kus on tegemist inimestega ja kus tuleb käia tööreisidel, näiteks müügimees, ajakirjanik. Igavuse suhtes on Hirv allergiline, seda nii töös kui eraelus.

ELUJÕUD

Hirve nõrkadeks kohtadeks on hingamisorganid, käed ja jalad. Kuna ta võtab sageli rohkem ette, kui ta närvikava kanda suudab, siis on talle eriti tähtis kõigest õigel ajal välja lülituda ning oskus lõdvestuda.