ELEMENT: Tuli

Tuli annab tunnistust tema suurest sisemisest jõust, kirglikkusest ja impulsiivsusest ja lõhe on tõesti “tuld täis”. Tule mõju avaldub lõhe juures ka suure südamesoojuse ja emotsionaalse helduse näol.

KLANN: Kull

Lõhe kuulub kulli klanni, mille esindajad on siirad ja hoogu täis inimesed, kelles peitub ka piisavalt auahnust ja läbilöögivõimet. Nende üle valitsev tule element võib mõnikord põhjustada ülemäärast innukust, mistõttu osa neist end liialt ära kulutavad ja kiiresti läbi põletavad. Ülesandeks oleks muuta lõõmav leek tasaseks tuleks, et mitte mõttetult jõudu raisata.

TUULED

Sellel ajal aastas puhuvad valdavad tuuled lõunast, mis toovad endaga kaasa tugeva energia ja elujõuvoo. Seda jõudu kannavad endas ka lõhe märgi all sündinud ja see annab neile võime kanda raskeid ja vastutusrikkaid ülesandeid. Erinevalt teistest märkidest ei kannata lõhe selle all, vaid talle meeldibki esireas olla ja võidelda. Rambivalgus on tema normaalne elukeskkond.

TÜÜPILINE LÕHE

Lõhe märgi all sündinud on tugevad isiksused. Nad usuvad endasse ja nende käitumine võib mõnikord tunduda üleolev, sest nad armastavad mõista anda oma laialdastest erialastest teadmistest. Tegelikult on lõhe väga heasüdamlik ja tema lähedalolu mõjub kosutavalt. Nad on lausa loodud kaitset pakkuma. Nad tahavad ja suudavad juhtimist enda kätte võtta ja kanda sellega kaasnevat vastutust.

Nii emotsionaalses kui materiaalses mõttes on lõhe väga suurejooneline. Tasuks ootab ta tähelepanu ja imetlust. Sageli peab lõhe alla neelama ka etteheiteid oma üleoleva käitumise pärast, sest tema kaasasündinud juhiomadused ja kiire otsustusvõime jätab kaasinimestele mulje, et neist käiakse nagu teerulliga üle. Lõhe arvab, et teab, mida teised vajavad ning sageli on tal ka õigus. Ta peaks hoiduma sellest, et ta teistelt otsustusõiguse üldse ära võtab või üritab neile oma arvamusi ja väärtushinnanguid peale suruda.

LÕHE VÄIKSENA

Juba väiksena naudib lõhe kui kogu suguselts tema ümber tiirleb. Kuid ettevaatust: vanemad ei tohiks end oma väiksest päikesekiirest liigselt võluda lasta. Tuleks jälgida, et ta õpiks distsipliini, sallivust ja teistega arvestamist. Väikesele lõhele tuleb kindlasti õpetada, kuidas oma esiletükkivat mina taltsutada. Õnneks on lõhe heatahtlik, teeb meelsasti kingitusi ja vaatab, et keegi millestki ilma ei jääks, kuid kõige maitsvamad kommid jätab ta ikkagi endale. Õpetajatega pole väikesel lõhel probleeme. Ta ei kohku tagasi ei enda ega kaasõpilaste õiguste eest võitlemast. Väikesel lõhehakatisel on juhiomadused juba selgelt välja kujunenud ja ta saab suure tõenäosusega klassivanemaks.

ARMASTUS

Siin on lõhel võimalus rakendada oma pulbitsevaid ja tormilisi tundeid. Oma väljavalitu poolehoiu võitmiseks ei säästa ta ei aega ega raha. Kui lõhe kord juba armastab, siis ka kogu hingest. Talle on äärmiselt tähtis armastuse seksuaalne pool, sest ta tahab tunnetada oma partnerit kõigil tasanditel — nii vaimsel, hingelisel kui kehalisel. Suures armupalangus võib lõhe muutuda ülemäära innukaks ja suhtuda partnerisse kui omandisse. Suureks probleemiks on kergesti tekkiv armukadedus. Lõhe peaks endas arendama mõistmist ja leebust või siis valima partneri, kes talle täielikult allub. Samas ei vasta viimane olukord tema arusaamale armuõnnest.

ELUKUTSE

Lõhed ei lepi madala ametipostiga. Nende positiivne auahnus, kõrge eneseteadvus ja kompetentsus teevad neist võimekad ülemused, kes ei karda vastutust ja riske. Nende hulgas on palju hakkajaid ettevõtjaid, kes viivad ellu julgeid projekte. Ülemusena on lõhe kõva käega, kuid südamlik.

ELUJÕUD

Lõhed on vastupidavad, suure elujõuga ja elurõõmsad inimesed. Kui neil üldse tervisega probleeme on, siis ainult sellest, et nad hindavad oma jõuvarusid üle. Vanemas eas võib muret teha vereringe ja -rõhk, samuti võib nõrgaks kohaks olla selg.