ELEMENT: Maa

Maa sümboliseerib püsikindlust ja usaldatavust, seotust looduse ja paikse eluviisiga. Karu märgi all sündinud tunnevad end kõige paremini hästikorraldatud ja harjumuspärastes olukordades. Nad vajavad püsivust, et saaks kõigega ette arvestada.

KLANN: Kilpkonn

Karu kuulub kilpkonna klanni. Kõigil selle klanni esindajatel on vajadus paikse eluviisi järele. Nad tahavad juurduda ja soovivad, et nende elul oleks kindel vundament. Nad teevad kõik endast oleneva, et luua turvalist ja kindlat toetuspinda ja hoolitsevad stabiilsuse eest.

TUULED

Karu sünnikuul puhuvad tuuled küll veel lõunast, kuid suvekuumust enam ei ole. Nii saabki karu suurte sõõmudega looduse rikkusi ammutada, vaagides hoolikalt kõiki eesolevaid võimalusi ja asjade arenguid.

TÜÜPILINE KARU

Karu märgi all sündinutel on praktilised võimed ja nad kasutavad neid mõistlikult ja sihiteadlikult võimalikult suure iseseisvuse saavutamiseks. Nad ei looda eriti teiste inimeste peale. Karud on äraootavad ja tagasihoidlikud. Neile ei meeldi esiplaanil olla. Karud täidavad talle antud ülesandeid nagu kord ja kohus, sest see lihtsalt peab nii olema. Kuna nad hindavad kindla kava järgi korraldatud elu, siis planeerivad nad meelsasti kõike ette. Karu ei jäta kunagi asju juhuse hooleks. Ootamatus olukorras reageerib ta sageli ebakindlalt. Sageli kaldub ta olema perfektsionist ja nõuab endalt rohkem kui jõud lubab. Aeg-ajalt on karu teiste suhtes ülikriitiline ja isegi noriv. Rohkem sallivust ei teeks paha ja selle asemel, et plaane kahesaja protsendiliselt ellu viia, võiks karu üritada lihtsalt luuslanki lüüa.

KARU VÄIKSENA

Juba väiksena on karu vähenõudlik, igati hoolas ja tubli laps. Ta ei tee pahandust ning on suhteliselt kohanemisvõimeline. Kuna väikese karu kohusetundlikkus avaldub juba varakult, siis võib talle anda väikesi ülesandeid, mida ta meelsasti täidab. Vanemad peaksid vaatama, et karupoeg ikka piisavalt mängiks. Sarnaselt suurtele karudele kalduvad ka väikesed karud oma võimeid alahindama. Seega, karuvanemad, julgustage ja kiitke oma last. Teda tuleks õhutada oma tundeid usaldama, sest muidu kujuneb temast liiga mõistuspärane inimene.

Kool ei valmista talle mingeid raskusi. Ta on teadmishimuline ja usin õppija. Ka autoriteediga ei ole väikesel karul probleeme. Kuna talle ei meeldi otsuseid vastu võtta, siis on ta üpris rahul kui asjad tema eest ära otsustatakse.

ARMASTUS

Karud ei armasta spontaanseid ja tähelepanu püüdvaid etteasteid. Nad jäävad parema meelega äraootavale seisukohale. See kehtib ka armastuses. Kuna nad hoiavad oma tundeid vaka all, siis saadakse neist sageli valesti aru. Kui partneril jätkub aega tema tundma õppimiseks, siis ei tule tal pettuda. Koreda koore all varjavad ennast hellad ja romantilised tunded ning õrnalt kirglik hing. Teadke, et karu on partner, kellele võib kindel olla. Abielutõotust võtab ta väga tõsiselt.

ELUKUTSE

Karu on hoolas ja usaldatav töötaja. Teda hindavad nii ülemused kui kolleegid. Nad omandavad põhjalikud erialased teadmised ja paistavad silma väga heade töösaavutustega. Sellest hoolimata ei püri nad kõrgetele ametikohtadele, sest eelistavad toimetada vaikselt. Karu abistab meelsasti kaasinimesi. Nende hulgas on arvukalt ravimise ja teenindamisega seotud elukutsete esindajaid.

ELUJÕUD

Karu suurim probleem on loobumine paljudest ilusatest asjadest, mida elu neile pakub, kuigi see tekitab neis rahulolematust. Kuna nad võtavad endale sageli suurema koorma, kui kanda suudavad, siis võivad nende närvid üles öelda. Nõrkadeks kohtadeks on veel magu ja teised seedeelundid, mis annavad tunda stressi ajal. Karu peaks õppima end lõdvaks laskma ja elu nautima.