ELEMENT: Õhk

Õhk on see, mis meid elus hoiab, ümbritseb ja seob. Seepärast ongi ronga märgi all sündinud lahked ja seltsivad inimesed, kes iialgi erakuks ei muutu.

KLANN:Liblikas

Ronk on liblika klanni liige. Selle esindajad on pidevalt liikumises ja seda mitte ainult füüsilises, vaid ka vaimses mõttes. Viimane sünnitab hulgaliselt huvitavaid ideid, mis vestluste käigus mõjuvad ümbruskonnale virgutavalt. Kuna ronga jaoks peab kõik pidevalt liikuma, siis kiirendavad nad meeleldi uuenduste juurutamist.

TUULED

Ronkade üle puhuvad läänetuuled, mis sümboliseerivad järelemõtlikkust ja puhkepeatust (lehtede langemine). Just aja maha võtmine (puhkepeatus) toob kaasa mõtete ja tunnete selginemise. Inimese ellu ülekantuna tähistavad läänetuuled elu keskpunkti, sest tehakse vahekokkuvõtteid ja mõeldakse küpselt elu üle järele.

TÜÜPILINE RONK

Rongale on väga oluline teistega rahumeelne läbisaamine. Ta on enamasti diplomaatiline ja osav. Tal on hästi välja arenenud õiglustunne ning see teeb temast keerulistes olukordades ja tüliküsimustes hea vahetalitaja. Alati kaalub ta ka medali teist poolt. Mõnikord segab see aga ronka spontaanselt otsustamast ning nii kaob käest mõnigi soodne juhus. Pealegi laseb ronk end kergesti mõjutada.

Ta ei salli üksiolemist ja tunneb end hästi kõikmõeldavates rühmades ja ühendustes tegutsedes. Ta püüab vältida riidu ja vastuolu ümbritsevatega. Rongal on hea ilumeel. Ta on esteetiline ning sageli on tal ka kunsti- või muusikaannet.

Ta paneb suurt rõhku hoolitsetud ja elegantsele välimusele. Sageli pöörab ronk välisele küljele isegi liiga suurt tähelepanu. Ta uurib hoolikalt nii inimeste kui asjade „esi- ja tagakülge“, aga kuidas nad seestpoolt välja näevad, see neid eriti ei huvita.

RONK VÄIKSENA

Pisike ronk oskab oma sarmikusega ümbritsevad inimesed ära võluda. Ta lihtsalt naeratab ja saabki, mida tahab. Kuna ka väike ronk ei salli ebakõlasid, siis ei valmista ta oma vanematele ja õpetajatele mingeid probleeme. Eelkõige valmistab väiksele rongale raskusi konkreetsete otsuste vastu võtmine. Igapäevaasjade üle otsustamine võtab talt parasjagu aega ning see võib vanemate närvi mustaks teha. Parem oleks, kui rongapojale mõnikord valikuvõimalust üldse mitte anda.

NB: Sellega ei tohiks liiale minna, sest lõpuks peab ta siiski õppima otsustama. Sama kehtib ka vajaduse kohta kõigiga hästi läbi saada. Mida varem selline laps selgeks saab, et alati ei õnnestu kõige ja kõigiga arvestada, seda kiiremini õpib ta oma seisukohti leidma ja vajadusel neid ka kaitsma.

ARMASTUS

Ronk vajab lähedasi suhteid rohkem kui ükski teine märk. Tema õnne võtmeks on see, kui ta saab end täielikult partnerile pühendada. Veetleva ja vastutulelikuna ei valmista talle mingeid raskusi vastassugupoolt võrgutada. Flirtimine on üks ronga lemmiktegevustest. Üksinduses kannatab ronk sügavalt. Seepärast püüab ta oma partnerile igati meeldida, teda hoida ja vältida vähimaidki lahkarvamusi. Samas ei tähenda see siiski, et ta end täielikult partnerile allutaks. Ta teab, mida tahab. Mõnikord ta lihtsalt peab vahelduseks lõbusas seltskonnas olema.

ELUKUTSE

Suure koostöövalmidusega ronk ei hakka ka tööpostil üksikvõitlejat mängima. Tema tasakaalukas loomus aitab kaasa ettevõttes hea sisekliima kujundamisele. Kuna rongal on aimu kaunitest kunstidest, siis on ta edukalt tegev just loomingulistel aladel: mood, kunst, muusika, kuid leidub ka edukaid ronki arhitektide ja inseneride hulgas.

ELUJÕUD

Rongal on raskusi mõõdu pidamisega meeldivate asjadega. Nii kaldub ta liigselt naudingutele, mis võivad tema tervist kahjustada. Ronga nõrgaks kohaks on neerud. Ta peaks end mõõduka ja korrapärase sportimisega vormis hoidma. Eriti tuleks tugevdada seljapiirkonda, sest see aitab tal kehalist tasakaalu säilitada.