ELEMENT: Vesi

Vesi sümboliseerib sügavaid emotsioone ja alateadvuslikke hingelisi vajadusi. Nii on mao märgi all sündinutel eriliselt hea vaatlusvõime ja anne näha inimeste psüühika tagamaid ja süvahoovusi.

KLANN: Kilpkonn

Madu kuulub kilpkonna klanni. Teda iseloomustavad sügavad ja intensiivsed tunded, ettenägelikkus ja hea intuitsioon. Tavaliselt ei jää neile saladuseks, mis teiste inimeste sees toimub. See teeb maost küll hingeeksperdi, kuid tekitab samas teatavat kõhedust ja teda peetakse mitte just sümpaatseks inimese.

TUULED

Läänetuuled soosivad maole omast vajadust sisevaatluseks ja enesesse süüvimiseks. Looduse elujõud ei tungi temast välja, vaid suundub hinge sisemusse, st. vaimsetesse sfääridesse. See aitab maol ära tunda ja nähtavaks teha elu varjatud poolt. Madu on väga realistlik inimene.

TÜÜPILINE MADU

Mao vaade on maagiline ning enamusele tekitab see tunde, et tegemist on salapärase ja seletamatu loomusega. Madu on enamuse jaoks väga huvitav ja lummav, kuid samas eemaletõukav. Ta tahab rohkem teada, kui silmadega näeb, ning see teeb temast sihikindla uurija. Enamasti on mao huvi suunatud mitte teaduslikele probleemidele, vaid inimpsüühikale või isegi müstilistele asjadele. Eriti paeluvad madu ebaselged olukorrad ja inimesed ning siis ei jäta nad enne, kui on saladuste jälile saanud.

Madu on auahne, kindlameelne ja visa. Ta püüdleb järjekindlalt oma eesmärkide poole. Ta ei anna kunagi alla, isegi mitte siis, kui on oma võimete piirini jõudnud või selle isegi ületanud. Madu ei säästa ei ennast ega teisi ning seepärast on temaga suhtlemine väga pingutav. Teisalt võib maole alati loota. Ta ei jäta sind hätta ka siis, kui teised on juba käega löönud. Mao märgi all sündinu elab pidevalt äärmuste vahel — tõustes kord kõrgustesse, kord langedes põhja. Kuid päris lööduks ei saa neid kunagi tunnistada.

MADU VÄIKSENA

Maolaps on tõeliselt tugev isiksus. Ta on väga aktiivne, teadmishimuline, eksperimenteerib oma mänguasjade, iseenda ja vanematega. Teravad esemed ja tuli peaksid tema eest kindlas kohas olema. Kool ja õppimine pakuvad maole suurt rõõmu, sest siin on võimalus pidevalt midagi uut teada saada. Õpetajad võivad nii mõnelegi ebameeldivale küsimusele vastuse võlgu jääda, sest see laps tunneb huvi rohkema kui tähestiku ja ükskordühe vastu.

Ebaõigluse korral näitab väike madu oma võitlusvalmidust. Ta kaitseb eeskätt oma klassikaaslaste huve ning seetõttu saab temast sageli grupijuht. Selline iseseisev laps saab elus hästi hakkama. Puberteedieas võib tekkida probleeme seksuaalsusega, sest madu tahab ka seda valdkonda intensiivselt uurida, kuid ta ei oska selliste uute kogemustega piisavalt ettevaatlikumalt ümber käia.

ARMASTUS

Mao tunded on ülimalt intensiivsed ja tema armastus põhjatu. Ometi avaldab ta oma tundeid viivitades ja kõhklevalt. Mao armastatu peab olema väga kannatlik ja taluma pinget seni, kuni madu on endas selgusele jõudnud. Alles siis omandab armastus kirglikud ja isegi ekstaatilised jooned. Üldiselt on madu usaldusväärne partner. Ta võtab abielutõotust väga tõsiselt. Probleeme toob endaga see, et ta kipub partnerit omandiks pidama ning sellel pinnal tärkav armukadedus, mis võib kooselu ja läbisaamist tumestada. Madu peaks oma partnerile rohkem vabadust andma, muidu muutub armastus ja kirg piinavaks.

ELUKUTSE

Mao märgi all sündinu pühendub täielikult tööle. Ta on auahne, läbilöögivõimeline ja erialaselt väga kõrge kompetentsiga. Madu peetakse sageli ebameeldivaks kaastöötajaks ja ülemuseks, sest tema terava pilgu eest ei jää ükski puudus varjule. Võitlustuhinas võib madu kasutada ka ebaausaid vahendeid, kuid õnneks harva, sest tavaliselt lööb ta vastast oma oskuste ja nutikusega. Maole sobivad uurimisega seotud erialad.

ELUJÕUD

Kuna madu hoiab oma tundeid äärmiselt kaua vaos, siis võib see pikapeale tervist kahjustada. Eriti kannatavad magu ja soolestik. Ta peaks laskma energial vabalt voolata ja jälgima, et see ei kuhjuks. Eriti negatiivse energia kuhjumine võib põhjustada agressiivsust.