ELEMENT: Maa

Maa sümboliseerib kindlust ja püsivust. Just maast saavad haned paraja portsu vastupidavust, aga ka auahnust. Väsimatult ja samm-sammult pürgivad nad kõrgeimate tippude poole.

KLANN: Kilpkonn

Hani on kilpkonna klanni liige. Tal on tugev vajadus kindlate ja stabiilsete suhete järele. Tavaliselt teavad nad täpselt, mida tahavad ja kuidas seda oma auahnuse, vastupidavuse ja usaldatavusega saavutada. Aga samas võib hani olla küllaltki põikpäine ja paindumatu.

TUULED

Hanele puhuvad vastu tuuled põhjast, mis toovad endaga jäise külmuse. See sunnib looduse puhkusele. Kuid see on vaid hetk ajas, peagi päevad pikenevad ja valgus saab pimedusest võitu.

TÜÜPILINE HANI

Jõuline isiksus, mis avaldub läbimõeldud tegutsemises, mitte spontaansuses. Ta on toimekas, aga kogu tegevus on enne hoolikalt läbi mõeldud. Hanel on kaugeleulatuvad, sisukad ja realistlikud eesmärgid, mille poole ta püüdleb imetlusväärse visaduse ja auahnusega. Tema tõsine ellusuhtumine jätab mulje, et ta on jahe ja kõigiga distantsi hoidev. See on aga vaid osaliselt õige. Hane reaktsioonid on vaoshoitud, sest pettumuste vältimiseks kalduvad nad pigem ettevaatlikule tagasihoidlikkusele. Tema kõva koore all on aga pehme tuum.

Hani eelistab kvantiteedile kvaliteeti ja seda nii töös kui suhetes. Nad on märkimisväärselt võimekad ja neil näib olevat ammendamatu energiavaru. Siis, kui kõik teised on juba kokku kukkumas, käärib hani alles käised üles. Mõnikord juhtub, et kas suurest kohusetundest või siis auahnusest ei pane hani tähele elu ilusaid külgi või loobub neist karskevõitu eluviisi tõttu.

HANI VÄIKSENA

Hani on tagasihoidlik, lausa kartlik laps, kes näib olevat rahul kõigega. Ta mõjub mõtliku ja tõsisena, kuid auahnus ja kohusetunne on temas juba lapsena olemas. Väike hani peaks õppima tundma elu mängulisi külgi. Julgustage teda mängima, naljatlema ja sportima, sest muidu võib temast saada toaskonutaja, kellel ei ole kontakte omaealistega. Just selles peaksid vanemad teda rohkem ergutama. Virgal ja auahnel hanel pole koolis probleeme. Ta kodused ülesanded on enamasti tehtud ja tunnistus eeskujulik. Siiski võib tal olla madal enesehinnang, seega — hane kasvatamisel on väga tähtis teda sageli ja ausalt kiita.

ARMASTUS

See, kes soovib truud ja sajaprotsendiliselt usaldatavat partnerit, saab hanega kindlasti õnnelikuks. Ta võtab armastust sama tõsiselt kui tööd ja muid kohustusi. Ainult et hane avanemiseks kulub palju aega. Usalduslikus suhtes ilmneb hane hoolitsev ja õrn loomus. Ta suudab pakkuda tuge ja kaitset. Hane armuelu on kirglik ja võrgutavalt meelas. Mõnedel selle märgi all sündinutel tuleb puudu fantaasiast, sel juhul peaks tema partner ellu erutavaid impulsse ja vaheldust tooma. Sellele reageerib hani talle omase vaoshoitud vaimustusega.

ELUKUTSE

Kuna haned on auahned, planeerivad ja põhjalikult täpsed, siis on välistatud, et nad oma karjääri juhuse hoolde jätaksid. Hani töötab end karjääriredelil üles kõige madalamast kuni kõige kõrgema astmeni. See võtab küll aega, aga see-eest tunneb hani siis ka oma ametit nii hästi, et vaevalt leidub kedagi, kes sama tasemeni küündiks. Firmajuhtide hulgas kohtab keskmisest rohkem hanesid.

ELUJÕUD

Hani on elujõuline ja hea tervisega. Kuid lõdvestumisega on tal raskusi. Samuti ei tee ta naljalt igast tervisehädast välja ja töötab vaid edasi. Ettevaatust, hani, sellega ei tohiks liiale minna. Sind varitseb ülekurnatuse oht. Hane tundlikumad kohad on põlved ja nahk. Ta on sageli ka allergiline.