ELEMENT: Õhk

Õhk sümboliseerib kohanemisvõimet, paindlikkust, intellekti, suhtlemisvalmidust ja ideederikkust. Siit siis saavadki alguse saarma vaimsed impulsid.

KLANN: Liblikas

Saarmas on liblika klanni liige. See annab talle vaimse väleduse ja sõnaosavuse, võime olla muretu. Mõnikord võivad saarma jõupingutused liiva joosta, sest ta kipub liikuma kõigis suundades korraga ning nii kaob silmist õige orientiir, mille järgi eesmärgi poole pürgida.

TUULED

Saarma peale puhuvad põhjatuuled. Kuigi valitseb veel talvine pakane, hakkab kuskil juba midagi liikuma. Seda pole veel näha, küll aga tunda. Uus elu on veel peidus, kuid lootus uuenemisele paneb tegutsema.

TÜÜPILINE SAARMAS

Ta on eelkõige vaimselt aktiivne, inimsõbralik ja tegutsemistahteline kaaslane, kellel on värske huumorimeel, mis teeb ta kõikjal populaarseks. Ta õiglustunne on tohutu ja ta ei suuda taluda maailma ebavõrdsust. Ta astub sageli välja sotsiaalsete muutuste eest ning kaldub revolutsiooni tegema.

Kogu oma individuaalsuse juures on saarmas koostöövõimeline ja tal on tugev meeskonnatunnetus. Oluliseks peab ta sõprust ja solidaarsust. Kui tarvis, siis võib ta sõbrale oma viimase särgi seljast anda. Seltskonnas on ta väga vaimukas ja originaalne meelelahutaja. Ta sepitseb meelsasti erinevate plaanide kallal, näiteks kuidas moodsas ühiskonnas progressi kiirendada. Võib muidugi juhtuda, et tema tulevikunägemused on täiesti utoopilised ja nende elluviimine pole võimalik.

SAARMAS VÄIKSENA

Väike saarmas on väga uudishimulik laps, kes suudab esitab nii sügavmõttelisi küsimusi, et paneb vanemad kukalt kratsima. Eelkõige tahab ta, et teda koheldaks võrdväärsena (õiglustunne on talle juba hälli kaasa pandud), vanus on talle kõrvalise tähtsusega. Suuremaks saades hakkab ta tavaliselt kehtivaid süsteeme ümber korraldama, sest tunneb end juba noorena olevat kutsutud elukvaliteeti parandama. See on korraga nii lõbustav kui väsitav.

Vanemate ülesandeks oleks leiutajast lapsele kompromisside pakkumine. Ka koolis ei lepi ta asjadega nii nagu need on. Tavaliselt õpib ta kiiresti ja hästi, kuid tegeleb enamuse ajast õppetööväliste asjadega, sest tunneb, et need vajavad uuendamist. Ta on juba väiksena väga seltskondlik, korraldades majas tõelisi lahtiste uste päevi. Saarmal on huvitavad sõbrad. Väike saarmas on nagu värske tuulepuhang.

ARMASTUS

Saarmas peab seksuaalsusest olulisemaks vaimset kooskõla. Talle on eelkõige tähtis sõltumatus ja isiklik vabadus ja ta ootab, et partner sellega nõustuks. Seega — kes tahab saarmaga õnneliku ja kestva suhte luua, peab ohjad väga lõdvaks laskma ja otsekui vastutasuks hoolitseb saarmas, et rutiin või koguni igavus välistatud oleks, sest saarmas juba oskab üllatada.

ELUKUTSE

Need vaimukad ja sõltumatud inimesed vajavad palju vabadust ja isiklikku mänguruumi ka töö juures. Pole üldse tähtis, mis ametit saarmas peab, tähtis on vaid see, et ta saaks iseseisvalt ja omal vastutusel töötada. Tal on raske ülemuse käske täita ja autoriteeti tunnustada. Kuigi, lapsena tahtis saarmas kindlasti saada vähemalt astronaudiks või leiutajaks.

ELUJÕUD

Saarmal on tihti närvid pingul, sest vaid spetsiaalselt õppides omandab ta võime end välja lülitada ja lõdvestuda, seda eelkõige vaimses mõttes, sest kehaliselt ei hakka saarmas end nagunii pingutama. Tal võib olla probleeme vereringega. Regulaarselt sporti tehes võib saarmas aga end kõrge vanaduseni vormis hoida.