Kuigi meetodeid halva lõikuse ennetamiseks on mitmeid, on olemas ka kiirvõtteid, juhuks kui teiega peaks selline äpardus juhtuma. Kõige olulisem on meeles pidada, et juuksed kasvavad kiiresti tagasi, olenemata sellest, kui halb olukord hetkel paistab olevat. Ärge laske halval soengul rikkuda oma elu. Alljärgnevad nipid aitavad teil olukorrast üle saada:

1. Ärge sattuge paanikasse
Isegi kui uus soeng tekitas teis esmapilgul tülgastust, hingake sügavalt sisse ning jääge rahulikuks. Juuksed võivad vahetult pärast lõikamist olla “pügamisšokis”, andke juustele paar päeva aega uue lõikusega harjuda. Te võite avastada, et esialgne hirm oli asjatu ning juuksed langevad taas ilusti oma kohale tagasi. Kui möödas on paar päeva ning soeng toob teile endiselt õudusunenägusid, olge valmis järgmisteks sammudeks.

2. Nutke südamest
Mis siis, et teie juuksed näevad välja, otsekui oleks teie soengu sättinud põrguvürst isiklikult. Asi võiks olla hullem. Kuigi on igati õigustatud olla vihane, katsuge olla vähem negativistlik. Nutke korralik peatäis ja minge eluga edasi. Ärge virisege oma juuste pärast, küll need kasvavad tagasi.

3. Andestage enesele ja oma juuksurile
Ärge langege süüdistamise nõiaringi. Kuigi on kasulik analüüsida, mis viltu läks, et samu vigu vältida, andestage iseendale ning juuksurile ning minge oma eluga edasi.

4. Kaaluge soengu kohendamist
Kui te uurisite kodus oma soengut ja leidsite, et te ei ole sellega sugugi rahul, helistage juuksurile tagasi ning arutage tekkinud olukorda. Ärge unustage, et ka maailma parimatel juuksuritel võib olla halbu päevi. Laske neil oma soeng uuesti üle käia. Enamus juuksureid on valmis lörri läinud lõikust korrigeerima. Aga see juhtub vaid siis, kui te seda viisakalt palute. Ärge sellega liiga kaua oodake.

Kui te käisite juuksuri juures, kelle teenuseid te varem ei ole kasutanud, ei ole selle strateegia rakendamine mõistlik, kuna see võib muuta olukorra veelgi hullemaks. Selle asemel võiksite pöörduda vana juuksuri poole, keda te usaldate, ning lasta tal proovida kahju heastada. On hämmastav, mida hea juuksur suudab rikutud soenguga korda saata!

5. Korrigeerige tukka
Mõnikord on halb soeng otseses seoses ebaõnnestunud tukalõikusega. Võimalik et see on liiga lühikene või ebatasane. Kui tukk on liiga lühike, võite näiteks teha lahu teise kohta või kanda seda sasis või muuta seda selliselt, et ta mõjub ebasümmeetrilisena.
Võimalus on tukk salgutada, et anda sellele sügavust ning värske väljanägemine. Ja seejuures võiksite kasutada julgemas toonis lauvärvi, et näo uut keskpunkti rõhutada.

6. Kinnitage juustesse kunstsalgud
Kui te ikka veel ei tea, mida oma soenguga ette võtta, suunduge lähimasse poodi ning valige midagi sobivat hobusesabade, patside ja lokkide hulgast. Kui te olete eksperimenteerivas tujus, soetage endale mõni huvitav parukas. Hea šinjoon või parukas kingib teile väärtuslikku aega, kuni teie oma juuksed tagasi kasvavad. Kui te olete konservatiivsem, on teie käsutuses juustest ja sünteetilistest materjalidest valmistatud parukad, mida on võimalik valmistada kõigis värvitoonides ja kõikvõimalike soengutega. Kui te teete valiku paruka kasuks, pidage enne nõu juuksuriga.

8. Kasutage juuksepikendusi
Kuulsusi, kes loomulikke juukseid pikendavad, on rohkem, kui neid siin üles lugeda jõuab. Inimjuustest valmistatud pikendused kinnitab soengusse kogenud ekspert, kusjuures teie välimus muutub tuntavalt. Kõrge kvaliteediga juuksepikendused on kallid ja seetõttu ei tuleks seda otsust teha kergekäeliselt. Aga kui kehv soeng ähvardab rikkuda teie elu, siis on see teie jaoks parim lahendus.

9. Pistke tablett põske
Juuksevitamiinid ei kasvata teie juukseid kohe kümne sentimeetri võrra, aga nad aitavad maksimeerida loomulikku juuksekasvu ning tervendavad neid. Ärge unustage süüa olulisi rasvhappeid, need aitavad seestpoolt kaasa juuste tervishoiule.

10. Kasutage aksessuaare
Kasutage klambreid, juuksenõelu, paelu ja muud atribuutikat, et ebaõnnestunud lõikust varjata. Kammige tukk ühele küljele ning kinnitage kauni klambriga. Miks mitte näidata üles loovust ning muuta halb soeng millekski eriliseks.

11. Käige väljas
Ärge andke järele kiusatusele istuda kinniste uste taga ning lasta halval lõikusel oma elu rikkuda. Ärge jätke erilisele sündmusele minemata vaid seepärast, et teie soeng ei ole ideaalne. Võtke enne väljaminekut aeg maha ning katsetage erinevate soengutega. Seejärel minge välja ja tundke elust mõnu.

12. Korra põletada saanuna
Ühe tõeliselt halva lõikuse üle elamine peaks aitama teil tulevikus sama viga vältida. Arutage soeng alati eelnevalt juuksuriga läbi, et olla kindel, et te olete ühel ja samal lainel. Näidake juuksurile täpselt, kus juuksed teie näole peavad langema. Ja kui lõikus algab, jälgige tähelepanelikult. Kui te arvate, et lõikus läheb viltu, sekkuge koheselt. Pidage meeles, et need on teie juuksed ja teil tuleb selle soenguga elada. Ärge olge arg, tehke suu lahti ning tõuske toolist püsti, kui vaja.

13. Säilitage positiivne suhtumine
Positiivne suhtumine aitab üle saada paljudest halbadest olukordadest. Juustega juhtunud äpardus kingib teile võimaluse õppida uusi võtteid oma soengu sättimiseks.

Võtke aeg maha, kammige sahtlist välja kõik soengutegemise vahendid ning katsetage uusi soenguid, mis aitavad teil pidada vastu kuni juuste tagasi kasvamiseni. Soengutooted , nagu näiteks volüümivahud või tugevdavad geelid võivad muuta jõuetud salgud lopsakateks lokkideks. Hea silendav vahend suudab kaotada kräsupea ning kinkida teile sileda särava krooni. Eksperimenteerige kuumade rullide või lokiraudadega, et anda juustele erinev tekstuur. Kasutage geeli märgade juuste peal, et saavutada pehmed sensuaalsed salgud.
Eksperimenteerige ka Meg Ryani stiilis sasipeaga või proovige märga siledat soengut. Kui teil on piisavalt pikad juuksed, proovige punuda juustesse tillukesed patsid, mis jätavad vallatu mulje.