Tema
NAHK
tundub heledana, peaaegu kahvatu ja läbipaistvana. Kevadnaise nahatoonis ei ole kunagi midagi sinetavat, see on alati kollaka või kuldse alatooniga. Paljudel selle tüübi naistel on elevandiluukarva nahk, põskedel kerge loomulik õhetus, seetõttu on võrdlus virsikuga nende puhul igati sobiv. Mõned kevadeinimesed kannatavad seetõttu, et erutudes saavad nad kiiresti punetavad laigud põskedele. Mõnedel neist on kuldpruunid tedretäpid. Hoolimata õrna ja tundliku naha muljest päevituvad kevadeinimesed tavaliselt kiiresti.

Enamus kevadeinimesi on heledate JUUSTEGA, varieerudes heledast kuldblondist kuni tumeda meevärvini. Kui teised naised istuvad tundide kaupa juuksuri juures ja näevad vaeva oma juustesse triipude tegemisega, siis kevadenaisel on need juba looduse poolt olemas. Lapsena on nad tavaliselt enamus heledapäised ja kui nad vanemaks saades muutuvad sügavaks kuldpruuniks või ka tumepruuniks, siis on nende juustel endiselt kuldne läige, mitte kunagi pole nende juuksed tuhakarva. Kui see tüüp hakkab halliks minema, ei ole see eriti kaunis hall, kuna kollakas kuldne naha alatoon on kontrastis näiliselt külma halli juuksetooniga. Pärast juuste täielikku halliksminekut mõjub see hall tavaliselt jälle atraktiivselt, sest kreemjas-piimjas valge (või ka valkjashall) harmoneerub hästi nahatooniga.

Kuid kevadeinimeste SILMADE värv? Võimalusi on palju - kõik värvid on võimalikud, alates sinisest või sinakasrohelisest ja lõpetades kuldpruuniniga. Väga tumedad ja sügavrohelised silmad on kevadeinimestel harvaesinevad. Valitsevad toonid on rohekad, sinised ja akvamariinsinised. sageli on silmaiirises näha kuldseid plekke, mis viitavad sooja alatooniga silmadele. Üsna sageli esineb kuldselt rohelisi silmi ja pruunide silmade puhul on pruun tavaliselt hele ja kuldsete või rohekate täpikestega.

Kevadeinimese VÄRVID on heledad ja kirkad, mahedamatest kuni sügavamate toonideni. Segavärvid puuduvad - need muudavad kevadeinimese kahvatuks. Sama kehtib ka väga tumedate ja tugevate toonide kohta - need on kevadeinimese jaoks liialt rõhuvad. Sellest hoolimata võivad kevadeinimesed kasutada sobivates toonides kogu värvipaletti. Hästi sobivad rohelised toonid, millel on sees kuldset varjundit - rohuroheline, õunaroheline, leheroheline. Väga hea on soe, täiuslik kollane, samuti sobivad väga hästi kollaka alatooniga õrnad roosakad ja punakad toonid - virsik, aprikoos, lõhe- ja korallpunane. Need kevadinimesed, kellel on koorekarva või kergelt päevituv nahk, näevad väga head välja villavalges, kullakarvalises kaamelitoonis ja piimaðokolaadi pehmes pruunis. Kevadinimesed ei tohiks oma hästipäevituval ihul kanda kriitvalget, see muudab nende päevituse hallikaks ja teeb nad vanemaks. Palju paremini toob nende jume esile soe pruun, kuldbeeþ, särav akvamariin või hele türkiis. Kreemikasvalge ja munakoorevalge sobivad kevadinimestele palju paremini kui külm kriitvalge. Must värv kevadinimesele ei sobi. see on tema jaoks liiga sünge. Kevadinimesele sobivad tumedamad värvid on suhteliselt heledad meretoonid, pehme violetne, soe ðokolaadipruun. Hallidest sobib õrn rohekashall.

EHTED. Sobivad õrnad ja suhteliselt väikesed ehted, ülisuured on kevadinimese jaoks liiga massiivsed. Sellest hoolimata võivad nad kasutada intensiivseid värve, näiteks türkiisi, kollast topaasi, sinist safiiri või heledat merevaiku - seega kõiki sooje kevadevärve. Sobivad hästi ka mõned soojemad korallitoonid ja loomulikult ka kõik elevandiluukarva ehted. Pärlid peaksid olema koorekarva või kollaka alatooniga. Kõik kuldkollased ja punakuldsed ehted on kevadeinimese jaoks, mitte aga valge kuld ja hõbe.

JUMESTUS. Halvim, mida kevadnaine võib teha, on kasutada liiga tugevat jumestust. Kevadeinimesed ei tohiks mingil juhul mõjuda liialt värvitutena - nende sädelus tuleb just nende läbipaistvast ihust. Sooja kollaka alatooniga vedel puuderkreem on õige valik. Sobivaks on hele aprikoosi- või virsikutooni põsepuna, mida kantakse peale suhteliselt laia pintsliga, et tekiks sulamine põhitooni. Soe roosa huulepulk ja kui soovitakse tumedamat, siis korallpunane, on parimad. Tugevamate värvitoonide puhul soovitatakse kevadenaisel kasutada ka huuleläiget, et huulepulk poleks liiga matt. Lauvärvidest sobivad kevadenaisele pehmed toonid, silmakontuurid võiks tõmmata pigem heledama, kui liiga tumeda värviga. Kevadeinimesed võivad proovida värvilisi ripsmetuððe, ilma, et peaks kartma endast liiga kirjut muljet jätta. Parimad värvitoonid lauvärvideks on pähkelpruun, leheroheline, pehme valge, kahvatulilla, türkiissinine, soojem pruun, kahvaturoosa, kollane, aprikoositoonid. Huulepulgatoonid on seda paremad, mida loomulikumad nad on. Pehmed ja mahedad oranþi toonid sobivad hästi, samuti virsiku- ja õrnad roosad toonid. Tumedamatest on head soe korall- ja pihlakapunane.