NAHA põhitoon on alati jahedalt sinaka alatooniga Tavaliselt ei saa heledanahalised talveinimesed päevitades kunagi sooja pruuni jumet, see on alati pisut sinaka või hallika varjundiga Mõnedel talveinimestel on nahatoonis oliivikarva varjundit ja seetõttu kipuvad nad end sageli sügisetüübiks pidama.

Enamusel selle tüübi esindajatel on tumedad JUUKSED: sinakasmustad, sügavmustad, mustjaspruunid või tumepruunid. Mõned neist on olnud lapsena heledapealised, kuid vanemaks saades muutuvad nende juuksed keskmiseks pruuniks. Talveinimestel on alati juustes jahe, tuhakarva alatoon ja seda ka siis, kui nende juuksed tugeva päikesevalguse käes punakatena näivad (see tuleneb punapigmendist, mida leidub kõikide eurooplaste juustes ja eriti märgatav on see katkistes juusteotstes). Talveinimeste SILMADE värv - see on alati särav, puhas, intensiivne ja selge. Sagedamini esinevad värvid on jääsinine, kannikesesinine, sügavsinine, puhas hall, klaasselge roheline, samuti tumepruun ja mustjaspruun. Segavärvid, nagu näiteks hallikassinine, on suhteliselt harvaesinevad, kuid ka sel juhul on iirise ja silmavalge vahel selge kontrastne piir.

Talveinimese VÄRVID. Need on selgemad ja intensiivsemad, kui kellelgi teisel. Talveinimesele sobivad kõik need värvid, mille eest teisi ettevaatlikkusele manitsetakse. Näiteks kriitvalge ja must on tüüpilised talveinimese värvid. Kontrastid, mis on omased talveinimese juuste, naha ja silmade juures, on ka riietuses loomulikud ja õigesti valitud.

Väga hästi sobivad tugevad punased - rubiinpunane, jõulupunane, tulipunane, kuid igal juhul mitte soe tomatipunane. Samuti sobivad hästi kõik erkroosa ja asalea toonid, ka tumedamad violeti toonid on head. Kui talveinimesele meeldivad rohelised toonid, siis peaks ta valima selged külmad rohelised, mitte pastelsed ega luitunud. Kui Sulle meeldivad pruunid toonid, siis vali tume mõru ðokolaadipruun. Intensiivne sinine -elektrisinine, rukkilillesinine - on alati talvenaisele õige värv. Kui oled heledamat tüüpi, siis võid valida ka pastelsemate toonide hulgast - hallist roosani ja valgeni; jääkirkaid, selgeid ja tõeliselt heledaid toone.

Talvenaise EHTED. Talvenaine võib endale lubada julgeid, massiivseid, säravaid ja läikivaid ehteid. Talle sobivad hästi teemandid, briljandid ja kristallid. Suured läikivad ehted, olgu siis väärismetallist või mitte, kaunistavad talvenaist suurepäraselt. Hästi sobivad suured ehted, näiteks suured kõrvarõngad ja käevõrud. Vääriskividest veel sügavpunane rubiin, roheline smaragd. Pärlid peaksid olema külma valge alatooniga, pisut lillakad või roosakad. Talvenaise metallideks on valge kuld, plaatina ja hõbe.

MAKE UP. Talvenaisele piisab paarist tugevamast värvist, liiga paljudes kohtades intensiivsed värvilaigud muudavad ta argiseks. Enamusele piisab õrnast ja heledast jumestuse põhjast, põsepuna tarvitseb talvenaine vaid väheselt, kuid see peaks olema sama sügavat tooni, kui huulepulk. Tugevat ja julget värvi huulepulk on alati omal kohal ja see peab olema alati külma alatooniga. Kui aga talvenaine tahab oma huuli tagasihoidlikult värvida, siis peaks ta julgelt värvima oma silmi. Parimateks värvitoonideks silmameigis on tumedam lilla, suitsupruun, süsihall, tumesinine, tumeroheline. Kõik need on sobivad, kuid loomulikult mitte üheaegselt. Heledamatest toonidest kahvatukollane, beebisinine, külm roosa, heledam lilla. Talvenaise huulepulgatoonid on erksad ja selgesti külma alatooniga Ebamäärased värvid ei sobi talle. See, mis teistele mõjub liiga räigelt, on talvenaistele sobiv. Ta võib kasutada jääkulma erkroosat, samuti Picasso punast, sügavat kirsipunast. Ja alati on talvenaise puhul oluline hoolega rajatud huulekontuurid!