Me mõistame iga päevaga järjest enam, et looduslikult aktiivsete toodete juurde tagasipöördumine annab meile täpselt seda, mida me vajame. Loomulikult mängib selle juures olulist rolli ka toitumine! Ei ole mõtet nahahooldusega kõvasti vaeva näha ja toppida siis end täis kooke ja šokolaadi, ka toitumine peab olema tervislik.

* * * * *

Kasutage naha puhastamiseks mustusest ning jumestuse eemaldamiseks elavaid baktereid sisaldavat maitsestamata jogurtit. Hõõruge jogurt naha sisse ning uhtuge see siis leige veega maha.

Segage t tl peeneks jahvatatud kaerahelbeid 2 tl sooja veega, hõõruge see õrnalt naha sisse ja uhtuge siis maha.

Raskelt eemalduva veekindla ripsmetuši lahtileotamiseks kasutage jojoba- või viinamarjaseemneõli. Kande õli ripsemetele vatilapiga.

LIHTSAD NAHATOONIKUD
Soe kummelitee on suurepärane toonikum kuivale ja tundlikule nahale. Kandke tee peale vati- või marlilapiga. Kui te kasutate taimedest valmistatud teed, siis nõrutage see enne tarvitamist.

Puhas roosivesi on suurepärane nahatoonikum. Hoidke seda külmutuskapis ning kandke peale kohe kapist võttes. Roosivesi on müügil kõigis apteekides. Kandke toonikum nahale niiske vati- või marlilapiga.

Kui te kasutate näohoolduseks seepi ja vett, siis tehke sellele tegevusele lõpp. Eemaldage seebijäägid ning taastage naha loomulik pH (leelise ja happe) tasakaal, kallates kraanikaussi jahedat vett ning lisades sellele 5 tl õunaäädikat, millega nägu puhastamise järel üle pritsida.

SUURTE POORIDE TOONIKUMID
Kandke nina- ja lõuapiirkonnale väikeses koguses hea kvaliteediga viina, et suurenenud poore ahendada. Kasutage seda vahendit ainult väliselt, kuna seesmine manustamine soovitud mõju ei anna, seega ei tasu seda kasutada napsitamise ettekäändena.

Kui hõõruda suurepooriline näopiirkond üle sidrunitükiga, siis aitab see ahendada poore ning pleegitada tedretähne.

KOORIVAD VAHENDID
1sl sooja veega segatud suhkrut on suurepärane kooriv vahend kergelt vistrikulisele nahale. Suhkrul on kergelt antibakteriaalsed omadused. Kandke nahale oliiviõli ning hõõruge selle sisse peotäis jahvatatud meresoola. See on tõeliselt elustav koorimisvahend kehale. Meresoolas sisalduvad mineraalid on nahale väga kasulikud.

Masseerige vannis olles rinnale ja käsivartele peotäis kaerahelbeid, see teeb naha pehmeks ja säravaks.

KIIRED NAHKA TOITVAD VAHENDID
Kuiva elutu naha niisutamiseks masseerige naha sisse majoneesi. Kasutage värsket majoneesi, jättes selle kümneks minutiks nahale ning loputades maha jaheda veega.

Niisama edukalt võib naha niisutamiseks kasutada päevalille- või sojamargariini. Ärge väga tugevat kihti nahale tõmmake.

Näo ja kaela niisutamiseks sobib väike kogus mandli- või avokaadoõli. Kandke õli enne magamaminekut nahale ja jätke ööseks peale, et see naha sisse imbuks. Ka võite te purustada värske avokaado ning kanda selle viieks kuni kümneks minutiks näole ja kaelale, seejärel eemaldada niiske vatilapi ja leige veega.

Purustage E-vitamiini kapsel ning kandke selle sisu näole. See annab teie nahale väga efektiivselt ja kiiresti toitaineid.