KOOSTIS:

PIPARKOOGID
HAPUKOOR (30%)
ŠOKOLAAD valge ja pruun
ROSINAD maitse järgi
MANDLILAASTUD maitse järgi
APELSINI KOOR
KANEEL
kas PIIM või MAHL
või HÕÕGVEIN KONJAKIGA

VALMISTAMINE:

Valmistada saab kahte moodi:

1) Tordina:

* Kõige põhja hapukoor terve põhja ulatuses, siis üks kiht piparkooke, mis on kastetud siis vastavalt kas piima/mahla sisse (lastele) või konjakiga hõõgveini sisse (täiskasvanutele) kiht hapukoort ja kiht piparkooke.

* Üle kahe kihi pane mandlilaaste, rosinaid, natukene kaneeli ja riivi ülipeene riiviga apelsinikoort (kõiki sobib ka pealt kaunistamiseks kasutada).

* Kui oled tordi kõrguse saavutanud, sulata veevannil šokolaad, lisades pisut piima hulka (selleks, et šokolaad jääks pehme) ja kaunista tort sellega nii kuidas ilumeel lubab (algul valge šokolaad ja siis pruuniga muster või vastupidi) .

2) Magustoidu kaussidesse:

Põhimõte sama nagu nagu tordi valmistamisel, ainult kogu materjal panna väikestesse magustoidu kausikestesse, ikka kihiti ja lõpuks šokolaad.

Teise variandi puhul on minu külalised öelnud, et see on palju mahlasem, kui tordivariant. Muidugi lisab juurde ka magustoidu kausikese ilu ise.

Mida meeles pidada!

Ära leota piparkooke vaid kasta korraks, siis nad ei vetti ära ja on maitsvam. Kui on väga õhukesed piparkoogid pane kaks kihti piparkooke ja üks kiht hapukoort Kaneeli ja apesinikoort pane õige pisut muidu hakkab nende maitse domineerima-võib ka üldse ära jätta.

Kuna jõulude ajal on just piparkoogid need mis jäävad kaussi vedelema ja kuivama, siis on see üks hea koht neid ära kasutada.

HEAD ISU!