Biifsteek sinepi-meekastmega

4 portsjonit
Valmistusaeg u. 20 min

4 biifsteeki (u. 1 ½ cm paksust)
1 - 2 sl margariini või võid
1 tl soola
¼ tl musta pipart

KASTE:
3 sl mett
2 sl sinepipulbrit või sinepit
veidi soola
1 tl purustatud sinepiseemneid
½ dl vahukoort
1 punt murulauku

1. Alusta kastmest. Hõõru mesi pehmeks. Lisa sinepipulber, sool ja purustatud sinepiseemned. Lisa vähehaaval koor ja sega kaste ühtlaselt paksuks. Lõika murulauk kastme hulka.
2. Klopi biifsteeke kergelt rusikaga.
3. Kuumuta rasva pannil, kuni see on kuldkollane ega vahuta enam. Tõsta biifsteegid pannile.
4. Prae biifsteeke umbes 2 minutit kummaltki poolt. Praadimisaeg oleneb sellest, kui küpset liha soovid. Lisa sool ja pipar.
5. Serveeri koos kastme, ahjukartulite või friikartulitega. Lisandiks sobib erinevatest salatisortidest ja seentest tehtud salat.

Hüva nõu: Kui mesi on kõva, aseta see ilma kaaneta mikrolaineahju. Kuumuta mesi pehmeks poolvõimsusel, 1-2 minutit.

Meeporgandid

6 portsjonit
Valmistusaeg u. 20 min

750 g noori porgandeid
1 sl margariini
1 sl fariinsuhkrut
2 sl mett
3 sl värsket peterselli (hakitult)

1. Lase suur potitäis vett keema, lisa porgandid, vähenda kuumust.
2. Hauta kaane all umbes 10 minutit või kuni porgandid on krõmpspehmed.
3. Nõruta porgandid ja aseta kõrvale.
4. Sulata pannil, keskmisel kuumusel, margariin. Lisa suhkur, mesi ja porgandid.
5. Vähenda kuumust ja sega porgandeid 1-2 minutit, kuni nad on hästi glaseerunud.
6. Enne serveerimist raputa üle peeneks hakitud peterselliga.

Ainult täiskasvanutele!

0,5 l vanilje jäätist
5 tk. FINN CRISP'i kuivikuid
4. spl METT
4 cl. Hennesey konjakit - vôib ka rohkem ;)

Valmistamine: 1. FINN CRISP'i kuivikud peab purustama.
2. Lisage jäätis, mesi ja konjak.
3. Mixerdage kôik omavahel massiks.

Serveerida ainult napsi-ealistele!!