• u. 20 suuremat ilusa kujuga viinamarjalehte
  • 500 g hakkliha
  • 100 g riisi
  • veidi tomatipastat
  • 1 suur kooritud tomat
  • 1/2 hakitud tšillipipart
  • 1/2 hakitud paprikat
  • punast pipart, soola
  • maitserohelist (peterselli, tilli, sibulat)
  • 1 sl võid
  • kuuma keedetud vett

  • 1. Sega hakkliha, riis ja maitseained hoolikalt läbi.

    2. Keeda viinamarjalehti mõni minut, kuni värvuse muutumiseni.

    3. Võta lehed potist välja ja tee korralikult lahti ning aseta peopesale. Lehe läikivale poolele aseta riisi-hakkliha-maitserohelise segu. Voldi leht kokku alustades ülemistest lehtedest. Rulli tugevasti kokku.

    4. Pane rullid potti üksteise peale. Lisa vesi nii, et rullid oleks vaevalt kaetud. Hauta kaane all u. üks tund.


    Hüva nõu: Sama segu võid kasutada ka kapsalehtede, tomatite või baklazaanide täitmiseks.