• 500 g pehmet lambaliha
  • 100 g riisi
  • 1 sibul
  • 400 grammi viinamarjalehti
  • 1 sl võid

  • Valmistamine:

    Aja pehme lambaliha läbi hakklihamasina.

    Lisa keedetud riis, peenestatud sibul ja maitseroheline, maitsesta pipra ja soolaga.

    Pese viinapuulehed ja eemalda puine varreosa.

    Aseta lehed ühe-kahekaupa lauale.

    Tõsta igale lehele täidis ja keera kokku nagu tavalised kapsarullid.

    Puista rullidele soola ja aseta tihedalt madalasse potti.

    Vala peale või, 2 dl lambakontidest keedetud puljongit, kata kaanega ja hauta umbes tund aega.


    Dolma serveeri vaagnal.

    Dolma kõrvale paku hapupiima, mis on segatud riivitud küüslaugu ja soolaga.


    Toidule puistatakse peale tuhksuhkruga segatud kaneeli.