Taas on daamid ikkagi valdavalt tumedas, sest küllap kardetakse eksida. Samas kui frakk on meeste kõige pidulikum õhturõivastus, siis annab see ka võimaluse naisele, et olla pidulikum ja särada. Siinkohal on parimaks näiteks meie peaministri abikaasa. Mis puutub aga paljastesse õlgadesse ja dekolteeritud kleitidesse, siis frakk neid ei välista, kui vastuvõtt on väga pidulik. Kas aga on meil Eestis veel midagi pidulikumat presidendi vastuvõtust.


Kui tihtipeale suhtutakse mitte eriti pooldavalt karusnahksetesse mantoodesse ja jakkidesse, siis meie kliimasse need ju isegi sobiksid ja etikett neid ei keela. Iseasi, kas nendega rahvast täis saalis palav ei hakka.


Ainult valge kleit ei taha kuidagi presidendi vastuvõtule sobida, sest jääb mulje nagu oleks pruutpaar piduliste seas.(Kranich)


Rahvariided on täiesti ajakohased sellisel vastuvõtul ja samaväärsed piduliku õhtukleidiga. Siin oleks siiski mõistlik konsulteerida asjatundjatega just jalatsi ja peakatte suhtes. Viisakus siiski eeldab, et mehed võtavad tervitades peakatte peast. Oli siiralt hea meel , et tervitajate rivi lõpuots seda märkas ka teha.


Smokinguid oli sellel aastal väga vähe märgata ja see on ka õige, sest smokinguvastuvõtud on vabamad õhtused peod(nt kokteilivastuvõtud jne).Smoking ei ole ametlik akadeemiline vastuvõtu rõivastus.


Ehk on see vanamoeline , kuid mehe lips võiks siiski olla naise kleidiga harmoneeruv, sest nõnda saavutaks nappide võimaluste puhul kena ühtsuse.(Hr Bogadkin, hr. Neivelt, hr Rummo).Vastuvõttudel siiski on tavaks seda arvestada.


Daamide kingade suhtes kehtib, et need oleksid kinnise varba- ja kannaosaga ning kontsaga. Kui muidu hr Vähi kaaslane oli igati etiketikohaselt riides, siis kingade valikul oli daam eksinud nö etiketi suhtes, vaatamata sellele, et kingad kleidiga isegi sobisid. Ka see riivab pilku, kui kuldse kleidi alt vilksab must king või helesinise kleidi alt valge.(pr Bogadkin)


Elegantne pükskostüüm on täiesti kohane kui mees kannab tumedat ülikonda. Mitte akadeemilistel vastuvõttudel on pükskostüüm üpriski levinud küllap mugavuse tõttu. Hr Liivi abikaasa tundus nagu oleks mõnelt teiselt ürituselt, kuid kui riietuse eesmärk oli erineda, siis meelde jäi kindlasti.


Vastuvõtte, mis nõuavad riietuseks sabakuube, meil tavaliselt ei toimu. Sellised vastuvõtud toimuvad enne kella 15.00.Presidendi vastuvõtt toimus aga õhtusel ajal.


Samas jälle on sabakuub hr Sauli seljas väga perfektselt kantud kõige juurde kuuluvaga (nt hall vest , triibulised püksid, valge rinnataskurätik jne.).

Kui nüüd proua riietuse kallal pisut norida, siis kleit peaks olema pikkade varrukatega, aga õrn jakk heastab selle apsu.


Ehted, mida sellistel vastuvõttudel kantakse, peaks olema pidulikud ja siin saab esile tuua vaid üht naist, kes seda võimalust kasutas – pr Liina Tõnissoni.


Lemmikud: pr Neivelt, pr Haug, pr Rüütel.