Kõigepealt
asuge ise oma suhtekorraldajaks.
Isegi kui te lahkusite töölt vastutahtmist ja olete masenduses mitte kuigi sõbralikust lahkuminekust endisest tööandjast, peab teie esimene ülesanne olema teavitada maailma sellest, miks ja kuidas te lahkusite, enne kui nad seda teiste inimeste käest kuulevad. Saatke esimese paari päeva jooksul sõpradele ja võimalikele tulevastele tööandjatele (keda te tunnete) sõnum teatega, et olete endiselt kohalt lahkunud ja kuidas teiega edaspidi ühendust saab.

Näidake, et tegemist on grupile saadetud sõnumiga, et teised ei tunneks kohustust vastata, välja arvatud siis, kui neil on teile uudiseid. (Te mõistate kiiresti, et teistes süütunde tekitamine on viimane, mis te töötuna vajate.)

Teie kiri võiks kõlada alljärgnevalt: >“Nagu mõned teist ehk juba teavad, olen ma otsustanud lahkuda ABC Tehnoloogidest, et otsida uusi võimalusi. Mind saab kätte (andke konkreetne aadress). Lühemat aega saab mind kätte ka seniselt elektrooniliselt postiaadressilt. Töö ABC-s oli suurepärane, andes mulle võimaluse töötada juhtivate tehnoloogiatega ja suhelda huvitavate inimestega, aga aeg on otsida uusi väljakutseid. "(See peaks tuletama teistele meelde, kui palju te tegelikult saavutanud olete.)

Ärge lükake tagasi tasuta lõunasöögikutseid, kuna teie elektrooniline läkitus äratab vähemalt paaris inimeses huvi, kes tahavad asjade seisu kohta täpsemat informatsiooni. Võtke kutsed vastu ja kui võimalik, sättige need esimestele töötuks olemise päevadele. Teil on, mida rääkida. Kasutage seda, kuni see on võimalik.

Muide, endist firmat ei tasu maani maha teha, välja arvatud hea sõbraga vesteldes. Hoidke kõige süngemat mõtted enesele, see on professionaalsem ning jätab teist parema mulje.

Ärge paanitsege. Isegi kui te ei suutnud ära oodata, millal te vanalt kohalt minema pääsete, on kiusatus võtta vastu iga uus pakkumine, vähemalt esimestel päevadel. Ärge olge impulsiivne. Paari kuu pärast te mõtlete olukorra peale tagasi ja imestate, miks te nii mures olite ja miks te küll uue koha nii kiiresti vastu võtsite. Andke endale asjade seedimiseks näiteks kolm nädalat aega.

Kasutage seda aega selleks, et mõelda, mis teile tõepoolest meeldib ja mis ei meeldi ning mis teile eelmise töö juures meeldis ning ei meeldinud. Kui keegi pärib teie tulevikuplaanide kohta, öelge, et peate plaani ega tee kindlat otsust enne järgmist kuud.

Plaanige endale seiklus. Kui te teate, et teie esimene päev ilma tööta on näiteks 23. veebruar, plaanige sellele päevale mingi reis. See annab teile ainet mõelda millelegi meeldivale ning pakub mõtlemisaega vana ja uue töö vahel.

Tean ühte inimest, kes plaanis kena purjeretke esimesele töövabale päevale ja keda kõik samuti koondatud töökaaslased kibedalt kadestasid. Kui te olete pereinimene ega saa lihtsalt saba selga võtta, plaanige nädalavahetuseks kena pereüritus.

Ärge unustage, et olla töötu ei tähenda maailma lõppu. Kõik parimad inimesed on elanud üle koondamised, pankrotid ja soovi proovida midagi uut. Teist lihtsalt saab osake sellest põnevast seltskonnast. Suhtuge tekkinud olukorda kui uude võimalusse ja nautige seda!