• Lõhn ja maitse.

    Mis asi on suuseks? Eelmäng või seks ise?

    Minett. Cunnilingus. Ilusad sõnad, eks? Üks tähendab suuseksi tegemist mehele, teine naisele. Mida rohkem positiivseid kogemusi ning teadlikum oldi, seda rohkem rõhuti suuseksile kui seksi ühele iseseisvale ning täiesti võrdväärsele vormile.
    Vaginaalne seks on seks. Anaalne seks on seks. Suuseks on seks. Käeseks on seks (peaaegu?). Seks on mõnus ja hea, seega suuseks on hea. Või vähemalt peaks nii olema. Aga siis tulevad Malle ja Pille ja Jüri ja ütlevad “fuih!”, sest SEE pole ju ikkagi SEE.

    Seks on seks, ütleks mina – milleks jahuda. Ja kes kirehoos ikka kontrollpunkte paika paneb või hoolega jälgib, mis, kus ja kuidas head tegi.

    Et kahe naise vahelises seksis on suuseksil kandev roll, seda aktsepteeritakse. Noh, et mis neil vaesekestel muud ikka üle jääb. Et naine mehele suuseksi teeb, see on ka normaalne ja positiivne. Aga et naine ise tõepoolest suuseksi eelistaks (olgu siis partner mis-sooline tahes), kõlab kuidagi uskumatult.

    Naistel on vähemalt kahte sorti orgasme (ok, orgasmi tõlgendus varieerub – öelgem siis, et vähemalt kahel viisil saavutatavaid). Vaginaalsed ehk tupesisesest erutusest tulenevad ning klitoriaalsed, ehk väliste suguelundite (eeskätt kliitori) stimuleerimisest tekkivad. Võimalikke variante on veel – on naisi, kes saavad orgasmi ilma, et suguelundid üldse mängu tuleks (rindade erutamine, sm-mängud, tugev fetish), ent see grupp moodustab tänini kindlalt väikese osakaaluga vähemuse ning selgeks on tegemata ka taoliste naiste orgasmivõimelisus ja –eelistused tavalise seksi osas.

    Kusjuures kõige positiivsem statistika tavalise, vaginaalse seksi kasuks näitab, et ainult 40% naistest jõuab stabiilselt tupesisese orgasmini. Ärge unustage – see on positiivseim näitaja. Üldiselt võidab klitoriaalne orgasm 9/1. Tõlkides: ainult 1 naine kümnest saab tupe-orgasmi, samas kui 9 naist 10’st on siiski võimelised klitoriaalseks orgasmiks. Kui mitte muu pärast, siis iseenda upitamise nimel – kumb on magusam?

    Elada edasi ignorantses lootuses, et Sulle satub just see 1 kümnest, või olla hea ülejäänud 9 jaoks ka?!? Nii et siis vahet pole, kas oled mees või naine – kui soovid olla parim, vähemalt üks märkimisväärsemaid, on viimane aeg suuseksile pisut rohkem tähelepanu pöörama hakata.

    Kompleksid ja muud hädad
    Tavalisemad probleemid – suhtumine (suuseks on alandav) või põhjendamatu hirm (tuleneb teadmatusest). Komplekside tuumani jõudmine on sõjaretk omaette. Üldiselt tuleb välja kaks põhilist aspekti – alandus ja füüsiline ebameeldivus.

    1. Sulle näib, et suuseksi tegemine on alandav

    Miks? Kas kardad, et suuseksi tehes võtad üle teenindava personali rolli? Oled alluv, koerastatud? Tegelikult on lugu vastupidi – kogu võim on tegija käes. Tema määrab võtted, takti, mängureeglid – temast ja ainult temast sõltub nauding, emotsioon, tema otsustab orgasmi üle, kiirendab või hoiab tagasi. Flööt võib kuuldavale tuua imelisi helisid – kuid selleks on vaja osavat mängijat.

    Isiklikust kogemusest rääkides – suuseksi tegemine on väga erutav. Sa võid keskenduda partnerile ja tema naudingule – ning nautida edevalt iseenda võimu, osavust ning partneri erutust. Sinu pärast häälitseb ta, sinu keel paneb võbelema tema keha, sinu pärast tantsivad ta puusad ammu-unustatud ürgset tantsu – sina määrad stsenaariumi ja tema hullumiseastme. Võim on seksikas – seda enam, et allutakse vabatahtlikult ning naudinguga. Tema ju meeldib sulle? Ja sa tahad, et tal oleks hea? Vähe sellest, sa tahad, et tal oleks sinuga hea? Milles siis küsimus…?!

    2. Sina tahaksid – aga partner ei luba teha?

    Püüa selgusele jõuda, miks. Enamasti tuleneb seegi kahest erinevast põhjusest – kas häbenetakse oma keha (kehakuju, lõhna vms. või kardetakse suisa oma suguelundite välimust ebameeldiva olevat) või süümepiinadest: sina muudkui rabeled, saamata ise midagi, tema aga lebab ja võtab… Kuidas vabaneda? Aega ja kannatlikust läheb vaja kuhjaga, kiirustades hävitad tehtud töö.

    Kiida partneri keha, tema välimust – räägi, mis sulle meeldib, ja jäta ära kõik “agad” stiilis “nojah, aga muidugi võiksid sa pisut rohkem salati söömisele mõelda”. Talle räägitust jääb loomulikult väheseks, kui tegemist on näiteks lühikese ja volüümika naisega, sina aga tänaval varjamatu huviga iga pikajalgset blondiini vaatad või, hullem veel, ülistavaid märkusi kuuldavale tood.

    Teine ja uskumatult levinud, ent üks varjatumaid komplekse on suguelundite välimuse pärast. Mitmetel naistel ulatuvad sisemised häbememokad suurte vahelt välja. 60% naistest on häbememokad erineva kujuga. Sellest ei räägita. Kui kuskil on pilt, siis ikka sellest “täiuslikust” ning piisavalt peidetud jalgevahest. Küsiks sõbrannadelt, aga kuidas sa sellise teema üles võtad – äkki arvavad veel, et see liigsest eneserahuldusest tingitud on. Kui näib, et partner sul mitte ainult suuseksi teha ei lase, vaid üleüldse kuidagi vingerdavaks muutub niipea, kui naba või jalgu suudlema satud – võib probleem peituda just selles.

    Üks väheseid kordasid, kui otsese jutu esimese hooga unustada soovitan – ikka ümber nurga. Tasa ja targu. Väikesed siivutud komplimendid. Tunnustused. Märkused tema ahvatlusest, sinu ihalusest.

    Lõhn ja maitse – räägi, et see pole mitte ainult neutraalne, vaid meeldiv. Et sa naudid tema lõhna, maitset – sest see on osake temast ja annab märku tema ihalusest, tema soovidest. Räägi, et see on seksi lõhn, kire ja armastuse lõhn ning sinu jaoks nauditav. Minge koos dushi alla – nii saab ta ise veenduda, et on puhas ja meeldiv ilma, et sina seda mingilgi moel väljendama peaksid. Proovigi suuseksi dushi all teha – esimesest barjäärist üle saades langevad järgmised hoopis kiiremini.

    Süümepiinad – selgita, et SINA tahad seda teha ENDA pärast. Et kui naudib tema, naudid ka sina, et see erutab sind. Vähenda ta süümekaid rääkides, mida ootad temalt kui saajalt. Ehk tahaksid, et ta oma soove selgemini väljendaks? Sind aitaks, oma kätega õiget rütmi ning suunda näidates? Energia muretsemise asemel vabamale (loe: pisut häälekamale, liikuvamale) nautimisele kulutaks?

    Võibolla ei olegi asi mitte niivõrd süümepiinades kui tundmises, et ta ise midagi ei tee? Asend “69” oled proovinud? Väljenda selgemalt iseenda soove – nii õpib tema enda omadest rääkima ja ei tunne end nii kõrvalejäetu või saamatuna.

    3. Kui saamine on tal OK, aga tegemisest keeldub
    Hmm, vaat see on kõige raskem osa. Eriti, kui Sinu partner “problemaatilisemaks pooleks” osutub. Kuidas panna teda suuseksi tegema ja seda tahtma? Ausalt öeldes ei oska mina küll aidata või nõua anda. Kui ehk, siis soovitaks oma soovidest rääkida – ja otse loomulikult tegemisel ise aktiivne olla, rääkida sellest, miks Sulle meeldib teha, mida ja kuidas naudid – ja loota, et ta tasahilju harjub ja loobub oma kompleksidest. Otse käskida ei saa – sunniviisiline tegevus õõnestab teie omavahelisi suhteid ning vaevalt, et sulle endalegi erilist naudingut pakuks. Ümbernurga rääkimisele võib kuluda palju-palju-palju aega ja kannatust.

    Üks on kindel – kui sina aktiivne (ja hea!) suuseksi tegija pole, ei saa sama partneriltki nõuda. Kui tema suuseksi nautida ei oska, on topeltraske selgeks teha, miks see sulle nii tähtis oleks. Nii et kõigepealt proovi teda ennast nautima õpetada ja mõtle iseendale alles teises järjekorras.

    4. Lõhn ja maitse

    Üllatavalt sageli tuuakse suuseksist keeldumisel põhjuseks ebameeldiv lõhn või maitse. Naine lõhnab omapäraselt, seda küll – aga omapärane ei tähenda sugugi halba, pigem vastupidi. Märg naine lõhnab iha järele. Ometigi on keegi salapärane Otsustaja X pannud paika, et armastus on punast värvi ja kirel seega maasikate lõhn ja maitse. Kindla peale tead sinagi mõnda “ta-on-voodis-lausa-taevalik”uks kiidetut. Küsi, kas tema arvates lõhnab naine ebameeldivalt. Ette ära öeldes on vastuseks jahmunud “Ei!”. Muidugi käib jutt normaalsetest naistest, kel isikliku hügieeniga soojad suhted ja mõni kuri põletik laastustööd tegemas pole.

    Meeldimised ja mittemeeldimised on tegelikkuses enamasti näilised, tulenevad senistest kogemustest ja harjumustest. Üldiselt mõtlemegi asjad iseenda jaoks kas meeldivateks või ebameeldivateks – seega püüa aru saada, MIKS see sulle ebameeldiv näib. Kõige lihtsamad selgitused ebameeldivaks reaktsiooniks on ootamatus – eeldati midagi hoopis teistsugust ja lihtsalt üllatuti, kui tegelikkus kujutelmaga kokku ei klappinud – või kaasa kasvatatud teadmine (vanemad vennakesed?), et naine on “soolane ja imeliku lõhnaga”. Kes ütleb, milline lõhn või maitse peab olema kirel?! Sina ja ainult sina ise saad otsustada, milline on vastus sinu jaoks. Naise lõhn on kire lõhn ja ära lase endal teisiti mõelda. Hea küll, see lõhn ei vasta just su ootustele – aga tõepoolest, kes ütleb, et kirg just niimoodi lõhnama ei peaks? Ebamugavustundest saab üle ka lihtsa jõuga – ignoreerides. Unusta ennast ja keskendu teisele pakutavale naudingule.

    Usu mind, ühel hetkel avastad, et see pole enam mitte neutraalne vaid oled seda isegi nautima õppinud. Kui aga teise heaolu sinu enda ebamugavustundest tüki maad vähemtähtsaks osutub, siis olen sunnitud nentima (jälle subjektiivne vaatenurk), et tõenäoliselt ei peaks te kaks üleüldse seksiga tegelema. Vähemalt mitte omavahel. Kui püüad, aga siiski oma kompleksidest jagu ei saa, kavalda enda haistmis- ja maitsemeel lihtsalt üle. Variante on mitu – ja miks ka mitte neid kombineerida?

    a) Partner käib vahetult enne seksi dushi all. Parem veel – minge dushi alla või vanni üheskoos. Nii saate eelmängugagi varakult algust teha… Voolav vesi paljal, puhtal ihul on erootiline ja mõnus. Veel üks hea võimalus – teha esimene “proov” sealsamas dushi all, kus vesi harjumatu maitse ja lõhna minema uhub, jättes alles vaid paljastatud ja ootel keha…

    b) Palista voodiümbrus külmakapist leituga. Moos, vahukoor, jäätis… Vein, shampus ja siider… Viinamarjad ja shokolaadinööbid või minugipoolest kasvõi kohupiim ja marineeritud seened. Valik tee omaenese maitsest lähtudes ja rakenduse leiab kõigele! Pealegi aitab lustlik meeleolu esimesest kohmetusest üle saada. Mis peamine – külmunud maasikapoolik huulte vahel pakub uudseid tundeid partnerile, vähendades suuresti sinu enda poolseid ebamugavusi.

    c) Kolmas ja ehk kõige ajuvabam lahendus – vali suuseksiks aeg, mil nohust nina kinni ja maitsemeelgi hulga tuimem. Muidugi tasuks taskurätikute virn käeulatuses hoida ja kaaslaseks valida keegi, kes elevandihäälsetest katkestustest end segada ei lase. Kui aga nohu kohe mitte kuskilt võtta pole, ekspluateeri mehhiklaste trikki – tead ju küll, kui teravat toitu nad söövad, tihti suisa võisteldes, kes kui palju jalapeño pipart tarvitab? Tegelikult on kavalamad endale keele alla pisut soola poetanud, see tuimestab nii lõhna kui maitse tundmist.

    d) Liiguta ajusid – mis aitaks just Sind? Olgu öeldud ka, et umbjoove ühegi probleemi lahenduseks kohane pole, ent kui mõistlik kogus alkoholi sul ümbritsevat unustada laseb – miks ka mitte.

    e) Oo, ja muidugi ei saa kõrvale jätta heatahtlikku pettemanöövrit – 21. sajandi ohtlikul seksimaastikul on vastutustundlikud partnerid eriti hinnas. Turvakile võib osutuda päästerõngaks nr. 1.

    Kuidas teha suuseksi?