Ja ehkki see vaevalt et lohutavana mõjub, tsiteeriksin oma sõpra: “On inimesi, kes on lihtsalt andekad. On neid, kes oskavad õppida. Ja on neid, kes kuuluvadki viletsate hulka – kuidas muidu häid selekteerida saaks. Kui loobuda ei raatsi, keskendu sellele, mida hästi osatakse.” Kas ja kes aga vabatahtlikult negatiivseks võrreldavaks soovib jääda, on iseasi.

Oma elu mugavdamiseks räägiks üleüldistest soovitustest tüüpiliste vigade taustal.

1. Aeg on raha – otse asja juurde!

Nagu eelpool mainitud sai, eksisteerib siiski inimesi, kes suuseksi eelmängu üheks osaks peavad. See võib nii olla, kuid ei pruugi. Tavaliselt ongi selline viga just meeste suhtumises – nende jaoks on suuseks miski, mis naist “tõeliseks” seksiks ette valmistab. Seega eelmängu üks osa.

Naiste jaoks on suuseks enamasti siiski seksi kui seksi tähenduses. Seega lihtsalt “räägitakse üksteisest mööda”. Mees võtab kui eelmängu – mis on seega esmane ja ajutine tegevus – ja naine kui lõpp-produkti, milleni jõudmisega ta heameelega pisut viivitaks.

Häbeme puudutamisega kiirustatakse liialt – mida väiksem/lühem on eelnev erutus, seda raskem on jõuda orgasmini. Suuseks võiks mängu tulla alles siis, kui partner juba märgatavalt erutunud on – enne suudle huuli, juukseid, kaela, rindasid… Väga hästi mõjuvad “õrritusringid” – libista end kaaslase keha suudeldes üle kaela ja rindade kõhuni, suudle naba ümbrust, puusi, reisi ja reite sisekülgi – vältides kiivalt kliitori ning häbeme puudutamist, ent olles piisavalt lähedal, et partner seda ootaks/eeldaks.

Ootus erutab – ja õrritus suurendab ootust. Ja lootust. Partner peaks tundma ja tajuma, kui väga ta seda ihkab enne, kui oma tahtmise saavutab – nii on võit hoopis magusam. Muidugi ei tasu end taolisi “õrritusringe” tundideks tegema unustada! Kui täpse aja paika panemine raskusi valmistab, alusta näiteks 5 minutit pärast seda, kui Sul tekib tunne, et VAAT NÜÜD JUBA võiks.

Või tee “kaks ringi” veel peale, vahepeal kiusatust suurendades – kliitorile/häbemele sooja või jahedat hingeõhku puhudes, lastes aimata, KUI lähedal sa just oled.

2. Kiiremini?

Erinevalt (üldiselt taas meeste seas) levinud arusaamadele ei ole “mida kiirem, seda uhkem” üldse vettpidav.
Miks? Et keelt (või sõrme) kiiresti liigutada, tuleb pingutada lihaseid – keeleots tõmbub tugevaks ja teravaks. Keeleotsa liikumistrajektoor aga väheneb, justkui püütaks vibraatorit imiteerida. Muide, halvemal juhul lõpeb see sellega, et kliitor muutub erutuse suhtes tuimaks või suisa valusaks…
Mõtle näiteks jäätise peale… Limpsid sa seda, keel teravaid vagusid jäätisesse vedades? Vaevalt küll! Püüa keeleots natuke laiemaks jäta. “Sobiva laiuse” kontrollimiseks tõmba keelega üle tupeprao – kui keel puudutab mõlemaid häbememokkasid korraga, on laius paras.

Mis puudutab tempot, siis arvamusi on väga erinevaid ja enamasti öeldakse ikka, et “nii ja naa on hea, see sõltub”. Millest? Näiteks erutusest. Ajast. Tahtmisest. Partnerist.
Püüa alustada võimalikult tasa ja targu, vastavalt kaaslase erutusele liigutusi tasapisi kiirendades. Tõsta tempot aeglaselt – ja kui kahtled, vali pigem aeglasem tempo. On naisi, kes soovivad vaheldust – st. vahepeal kiiremat ja vahepeal aeglasemat stimulatsiooni. Kõige paremaks indikaatoriks ongi kaaslane ise – küsi või püüa tähele panna tema reaktsioone. Liigutused, häälitsused, spontaanne puusade tõstmine ning kätega kaasa aitamine aitavad leida õige takti.

NB! Aeglasema tempoga peab ka keel kauem vastu! Muidugi võiks suusekski tõelise crescendoga lõppeda – kui oled otsustanud partneri orgasmini viia, ära tempot enam vahetama hakka – ühtlaselt kiirenev takt on kõige kindlam ning ülikiire kulminatsioon tagab väärilise lõppvaatuse.

3. Kõrgemale?

Vahel – kas siis tahtmatult või teadlikult – eeldatakse, et suuseks seisnebki kliitori stimuleerimises. Tegelikkuses on see vaid osake suuseksist. Ära unusta häbememokkasid, tupeava ning ülejäänud keha, ka rindasid, päris tähelepanuta. Keskendudes kliitorile liigutatakse tahes tahtmata aina ülespoole (kael ja keel väsivad?), kuni keel kliitorit vaid juhuslikult tabama hakkab.

Üks kindel märk sellest, et natuke liiga kõrgele oled sattunud – partner hakkab järjepidevalt oma puusasid tõstma ja üleval hoidma. Lihtsa abina võiksid talle puusade alla padja, rulli keeratud tekiserva või oma käed panna. Muide – niimoodi ei väsi ka keel nii kergesti (kui lõug on rinnale surutud, hakkab keelekida õige varsti tunda andma!).

4. Mida keelega peale hakata?

Mis parasjagu pähe tuleb. Üles-alla, vasakule-paremale, ringe ja ruutusid… Üles-alla liigutamine viib kindlalt orgasmini, erutust suurendavad ringikujulised liigutused – ümber kliitori, tupeavas jne.
Kui kaaslanna jaoks on su keel liiga intensiivne, proovi kliitorit limpsida läbi häbememoka (st. ühelt küljelt). Samuti võid proovida keele vahetamist huulte vastu (vihje – oskuslikult maskeeritud puhkepaus, kui keel end tunda annab!). Kui aga puudutused, vastupidi, liiga õrnad on, proovi “french kissi” – võta kliitor huulte vahele, kergelt imedes, ning liiguta surves keelt huulte vahel. Samuti tasub proovida kiirendatud liigutusi laia keelega. Üks sõbralt saadud mõnus nipp – kui kaaslanna tahtmised veel tundmata või mõnel muul põhjusel õige taktika leidmine oodatust raskemaks on osutunud, hakka kliitorile keelega tähestikku kirjutama. Trükitähed, kirjatähed… A ja B ja C ja D… Ning tähestikuga ühele poole saades võid ette võtta lemmikluuletuse või tsitaadi.

5. Aga sõrmed ja muu…?

Suuseks ei seisne pelgalt kliitori erutamises – teretulnud on kõik muud kättesaadavad vahendid, mis aga erutust suurendavad. Sõrmed, vibraatorid, dildod – mis iganes. Tihti kiirustatakse ka sõrmede sisestamisega – oota, kuni partner korralikult märg on ning alusta ikka tasa ja targu. “Mida rohkem, seda uhkem” ei kirjelda alati ideaalsituatsiooni!

Alusta ühe-kahe sõrmega, vajadusel sõrmi lisades või suuremaid vahendeid appi võttes. Sõrmede sisestamine teeb aegajalt pisut haiget (NB! Viisakusest jäetakse see tihti mainimata), kuna tupes on palju väikesi nahavolte, mis küünte taha kipuvad jääma ilma, et sõrmede omanik sellest ise arugi pruugiks saada. Sõrmed lükka tuppe aeglaselt ja tagasihoidlikult – ning mitte kõrvuti, vaid üksteise peale asetatult (no näiteks nimetissõrm pane “pika peetri” ette nii, et nimetissõrme küüs on vastu “pikka peetrit” jne) – nii on küüsi ja küüntevahele jäämise võimalusi vähem.

Köögist või majapidamisest leitud sobivate vahendite kasutamine on igati teretulnud, aga kirehoos ei tasuks ettevaatusele käega lüüa. Esiteks bakterite pärast (ka lesbilisel naisel võiks kodus mõned kondoomid olla!), teiseks võib seksiks mittemõeldud esemetel (ja köögiviljadel) olla irduvaid osakesi. Romantikaga on lood kiirelt ühel pool, kui esmaabipunkti deodorandipudeli korki või murdunud kurgiotsa välja võtma peate minema!