Libestusaine on mõnusamaks seksiks ning kondoomi tugevdamiseks mõeldud suguteede määre, mida tuntakse ka lubrikandi nime all. Niisked kondoomid on sellega juba kaetud ja apteegist või sekspoodidest saab seda ka lisaks osta. Libestusaine teeb kondoomi pehmemaks ja vastupidavamaks ning on väga oluline femidomi kasutamisel või anaalseksiks. Lubrikante võid osta pea igast apteegist ning kindlasti müüvad seda ka kõik sekspoed.

Miks peaks libestusainet kasutama?

Libestuaine annab lisakaitset ning spermitsiidne libestusaine neutraliseerib spermatosoide ja aitab kondoomi purunemise korral ära hoida rasedust ja mitmeid sugulisel teel levivaid haigusi, kaasa arvatud HIV-nakkust. Lubrikante on mitmesuguseid, femidomi kasutamiseks sobivad neist pea kõik - tavaliste kondoomide puhul vali õlil mite baseeruvaid (see muudab kondoomi hapraks).

Millist libestusainet osta?

Vee baasil valmistatud libestusaine (SK-70, Astroglid jne.): sellega on niisked kondoomid juba kaetud. Libestusaine teeb kondoomi vastupidavamaks ja peenise või dildo sissepaneku lihtsamaks.

Spermitsiidne libestusaine (Nonoxynol-9): neutraliseerib spermatosoide ehk sugurakke ja aitab kondoomi purunemise korral ära hoida soovimatut rasedust ja mitmeid sugulisel teel levivaid haigusi, kaasa arvatud HIV-nakkust. On aga teada juhtumeid, kos spermitsiidsed libestusained tekitavad allergiat - seega ärge esimesel korral üle pingutage.

Maitsestatud libestusaine (flavoured lubricant): on hea panna suuseksi tegemiseks kuiva kondoomi või turvakile peale.