1. Ta ei vaata sulle silma.

Mees peaks naisele otse silma vaatama. Kui ta seda ei tee, annab see märku, et midagi on viltu. Teisiti öeldes: kohe on näha, kas tal on midagi plaanis või ta lihtsalt ei hooli sinust.

On olemas siiski üks erand. Mainitud reegel ei kehti siis, kui sul on seljas sügava dekolteega kleit. Kõik mehed on geneetiliselt programmeeritud sinna vaatama. Geenide vastu nad lihtsalt ei saa.

2. Ta küsib suudlemiseks luba.

Arvad, et nii käitub džentelmen? Kaugel sellest! Tõeline härrasmees ei sunni sind vastama sellistele küsimustele, ta püüab ise eksimatult kinni sinu poolt õigel hetkel edastatud salajased signaalid.

3. Väljas on päikseline kevad, tema aga ei hõiskagi rõõmust, vaid üksnes viriseb.

Jah, meie ajastu on tundeliste mehikeste ajastu, sinna pole midagi parata. Ometi oleks mõistlik endale selgeks teha, kas sa ikka vajad seda härdameelset mehikest, kes igal võimalikul põhjusel ämbrite kaupa nutta lahistab. Kõik veab tal pidevalt viltu, tööl on jamad, raha on vähe jne. Õlg, mis hüsteerilistest nuuksetest rappub, naisele raskel hetkel suurt tuge ei paku.

4. Film on tõeliselt naljakas, tema aga ei naera.

Kooselu sellise tuima tükiga ei paku küll midagi. Ta ei lase end ekraanil toimuvatest sündmustest karvavõrdki kaasa haarata. Kas ei tähenda see, et tal ka sinust ükskõik võib olla? Või siis on ta äärmiselt kehv huumorimeel.

5. Ta kannab kitsaid valgeid aluspükse.

Miks mitte boksereid? Palju mugavam ja avaram. Aga kolmnurksed valged — pigem ei. Kui ta just ei arva, et diskostiil on veel elus, või vaata ette — äkki on tegemist strippariga. Tema majast võiks küll kiiresti jalga lasta.

6. Ta ütleb, et enne sind oli tal vaid üks lapsepõlvearmastus.

Isegi, kui see tõsi on, peaks see hulgaliselt häiresignaale käivitama. Kas siis teda teised naised sugugi ei huvita? Kas tal polegi kahju asjatult elatud elu pärast? Mille või kelle nimel ta üldse elab? Äkki ei huvitu temast peale sinu mitte ükski teine naine? Sel juhul võiks ju proovida välja selgitada, miks see nii on.

7. Ta on täielik moenarr.

Vahel on nii, et inimene on otsekui moeajakirjast välja astunud. Näeb enda kallal hirmsat moodi vaeva, sätib ja silub, triigib ja viigib. Aga pane tähele — kogu vaev kulub vaid enda peale! Sinu jaoks ei jätku tal enam ei jõudu ega aega.

8. Tal on etniline tätoveering.

Võib-olla on ta esivanemad tõesti mingist sarnasest suguharust pärit. 90-ndatel püüdsid paljud mehed sel moel omale „stiilse kuti” mainet kujundada. Nüüd ja praegu on igasugune etnosehõnguline ornamentika märk terve mõistuse ilmsest puudujäägist. See „originaalne ilu” on paraku juba ajast ja arust. Paarikümne aasta pärast tundub selline mees veel eriti koomilisena, kui ta vahepeal just tätoveeringust lahti pole jõudnud saada.

9. Ta mängis kooli ajal korvpalli ning jutustab sellest siiani.

Küllap kuulub ka tema kategooriasse: Al “Touchdown” Bundy, mis tähendab, et kooliaja palliplatsile tema elu kõrgpunkt jäänud ongi. Milleks talle sind veel vaja on, tema tähetundi sa ju tagasi tuua ei suuda.

10. Tal ei ole ühtegi sõpra.

Kas sa arvad, et see on hea? Ei mingeid õllekate ühiskülastusi ega striptiisibaare, keegi ei krahma külmikust ilma loata vorsti ega küsi, kuhu täna edasi võiks minna. Muide, sarimõrtsukatelgi pole sõpru…

11. Ta suhtub seiklustesse ükskõikselt.

Ei — jutt ei käi sugugi džungliseiklusest, kuigi — milline tõeline mees sellest loobuks? Isegi pisikesed seiklusehõngulised ettevõtmised nagu uue jaapani restorani, liuvälja või kardiraja külastamine või kasvõi keset ööd merre ujuma minek jätavad teda üsna külmaks. Milleks siis end sellise igava kujuga üldse siduda?

12. Ta ihkab saada poeediks.

Ei mahv suitsu ega tass tökatmusta kanget kohvi muuda seda meest sinu jaoks vastuvõetavamaks. Temasugune vajab eelkõige tänulikku ja kannatlikku auditooriumi, kes on valmis ära kuulama veel tunnustamata geeniuse ohkeid ja sosinaid. Kahjuks saabub selliste inimeste mõistmine alles sajandite pärast, kui saabub, — kas oled aga nõus nii kaua ootama?

13. Ta on suur arvutimängude spetsialist.

Tjah, aga huvitav, kui palju aega ta raiskas, et selliseks “korüfeeks” saada?

14. Ta on suur meelitaja.

Kui sa just üleväärsuskompleksi all ei kannata, siis küllap tead isegi suurepäraselt, et sa pole ei Miss Maailm, kokanduses Imre Kosega ka ei võistle ning pole sa ka mitte kõige geniaalsem copywriter. Liigne kiitus ei tule enamasti mitte südamest. Teievahelistele emotsioonidele vaatamata on karta, et on ka teisi naisi, kelle tähelepanust ta huvitatud on. Õige mees peab suutma sisendada, et just sina oled talle kallis ning sind ta just tahab. See aga, kes igal võimalusel heldelt komplimente puistab, ei tee seda kindlasti mitte esimest korda.

15. Esimesel kohtamisel tellib ta kõige kallima veini.

Esiteks: see, kes nii talitab, ei jaga jookidest tuhkagi — mõnikord on kallid veinid mõeldud eelkõige lihtsameelsete võhikute jaoks, kelle arvates hea maitse peabki hirmkallis olema. Kui vaid üksnes selles asi oleks! Teiseks: on üsna tõenäoline, et peale veini eest väljakäidava raha polegi tal midagi pakkuda.

16. Juba teisel kohtumisel ütleb ta, et armastab sind.

Väga sageli on sellised ülestunnistused kahtlased, kuigi iseenesest on sellest siiralt kahju. Naiste puhul on armastuse avaldamine ehk sagedasemgi, kuid taoline avaldus mehe poolt võib tähendada ka seda: ”Võib-olla ma kiirustan liialt, kuid järjekordne pool aastat ilma seksita on pagana pikk aeg… Aga kuidas ma seda otse ikka ütlen.”

17. Ta kiitleb, et pole elus midagi viinaklaasist raskemat tõstnud.

Sõpradega laua taga istudes võib see ju naljakas tunduda, kuid vaadakem, mida ta voodis teha jaksab …

18. Ta ei tee sulle kunagi süüa.

Usu, pole olemas mehi, kes köögis üldse mitte midagi teha ei oska. Viinereid keeta ja muna praadida oskab küll igaüks, suure näljaga sobivad ka need ju hästi. Kallile inimesele söögi valmistamine on tõeliselt meeldiv tegevus. Kui mees seda mitte kunagi tegema ei vaevu, siis on ta ikkagi üsna enesekeskne või ääretult laisk inimene.

19. Tal pole aimugi, kus võiks asuda kliitor.

Kohtub täiskasvanud naisega, kuid naise geograafiat ei tunne! Hinne 2.

20. Ta on 28+, kuid elab ikka veel koos emaga.

Kindlasti on olemas erandeid. Ta kas lõpetab doktorantuuri, aitab hoolitseda haige ema või isa eest, ehk ootab hoopis, millal remont tema 7-toalises villas valmis saab… Kõik muud põhjused peaksid aga pisut ettevaatlikuks tegema.

21. Ta arvab, et Hamlet on omlett singiga.

Loomulikult ei armasta naised mehi vaid nende eruditsiooni pärast, kuid elementaarsed teadmised maailma kultuurist ja kommetest võiksid siiski olemas olla. Loodetavasti ei arva ta, et silmaring on sünonüümiks sõnale “pupill”.

22. Ta teeb näo, nagu ei kuuleks ta sõnu „spasmid”, „ tsüst”, „infektsioon”…

Mitte kohe alguses, vaid kunagi ühel talvisel päeval tuleb ta sul saata poodi mahla või apteeki rohutee järele. Kui mees naise tervisest, bioloogiast ja anatoomiast midagi teada ei taha, siis ei hakka temast kunagi mingit abi olema. Selline tuleks saata mitte mahla järele, vaid kusagile palju kaugemale.