Mehed on osavad tegutsejad — enamasti. Kui mees peaks autovõtmed autosse lukustama, siis püüab ta loomulikult uksi avada kas traadi või mõne muu käepärase vahendiga. Ta lükkab üsna kategooriliselt tagasi naise ettepaneku kutsuda kohale spetsiaalne lukkude avamisega tegelev meistrimees, vähemalt seni, kuni auto kõrval ootajatel ei ilmne märgatavaid külmakahjustusi.

Meestele meeldib autosid putitada. Kui auto hästi ei käivitu või mootor imelikku häält teeb, avab normaalne mees kapoti ning jääb mõtliku näoga mootorit silmitsema — suutes näole manada ilme, et ta justkui teab, mida ta sealt otsib. Kui lähedusse peaks ilmuma teine mees — nb: kaks meest on parem kui kolm naist — öeldakse nii mõndagi tähelepanuväärset. Midagi stiilis: varem leidsin ma vea ühe hetkega üles, aga nüüd on nad siia nii palju elektroonikat toppinud, et mul pole aimugi kust ma pihta peaksin hakkama, küllap on viga kuskil ajus… Ja siis joovad nad koos paar õlut.

Ka mees võib jääda haigeks. Haige mees vajab kedagi, kes talle suppi tooks ja tema eest hoolitseks, kui ta on külmetunud. Naine ei jää kunagi nii haigeks kui mees, sestap pole see naisele ka ometi mingi probleem.

Mehele meeldib aeg-ajalt poes käia. Ta tuleb täiesti ise toime teatud toiduainete nagu leiva ja piima ostmisega, kuid mitte mingil juhul ei tasu naisel eeldada, et ta leiab poest üles ka mõned eksootilisemat sorti toiduained. Mitte mingil juhul ei ole naisel mõtet eeldada, et mees ostab talle midagi riiulilt, millele on ritta laotud naiste hügieenitarbed.

Mehele pole võõras ka kodune askeldamine. Kui mingi kodumasinatest peaks ühel heal päeval töötamise lõpetama, siis mees lausa nõuab, et ta võiks selle “üle vaadata”, mis sageli tähendab masina juppideks lahti võtmist. Mis siis, et hiljem, kui kohale on kutsutud parandaja, kes masina jälle kokku peab panema, läheb töö kaks korda rohkem maksma.

Mees vajab ka pisut puhkust, mõnikord ta lausa armastab televiisorit. Televiisori juures on tema lemmikesemeks pult, mida ta hoiab käes kogu teleka vaatamise aja. Kui pult peaks ajutiselt kaotsi minema, võib mees selle otsimise ajal jääda ilma mõnest väga olulisest saatest. On teada juhtumeid, kus mehel on õnnestunud häirimatult telekat jälgida ka siis, kui puldi asemel oli käes mobiiltelefon või taskuarvuti.

Vaatamata armastusele ekraani vastu ei meeldi mehele, kui tema käest küsitakse, mida ta arvab äsjalõppenud filmist. On suur tõenäosus, et kui film lõppes paraja löristamisega, siis see mehele ei meeldinud.

Mehel on hästi välja kujunenud maitsemeel. Ta arvab alati, et riided naise seljas on ilusad. Ta arvas sedasama muidugi ka riiete kohta, mis naisel viis minutit varem seljas olid. Ka kingade valimisel ta ei pirtsuta, tema arvates näevad need kõik kenad välja. Soengu kohta pole tal samuti midagi halba öelda ning üldse näeb naine lausa suurepärane välja — kas nüüd võib minema hakata?

Mees aitab teha koduseid töid. Kuna ta on mees ning käes on 21. sajand, siis on täiesti loomulik, et ta seda ka teeb. Kui naine hoolitseb pesupesemise, söögivalmistamise, nõudepesu, koristamise ja iluaia eest, siis võtab mees suurima heameelega enda kanda kõik ülejäänud tööd.