• Seksi!

    Siin justkui poleks midagi vaidlustada. Regulaarne seks on tervise, ilu ning hea tuju pant. Ja kui te olete juba pikka aega koos, siis teab ta, kuidas sulle rahuldust pakkuda.

    Aga tegelikult? Tegelikult pole kõik hoopiski nii roosiline. Mööduvad mõned aastad ning seks muutub regulaarsest „igal õhtul ja veel enne hommikusööki” „iganädalaseks laupäevaseks”, seejärel episoodiliseks; edasi tuleb aga — vaikus. Langeb ka kirgede skaala, voodis mängitakse läbi ühte ja sedasama ammu tavaks saanud stsenaariumit… Ning tulemus ongi käes — imelise kire asemel avastame suure ja hirmuäratava abielukohustuse.

    Ja vastupidi… Järjestikuse monogaamia ( st. kohtuti-lahkuti-kohtuti teisega) kummardajatel on tunduvalt rohkem kvaliteetset seksi, kui seda on juba ammu formeerunud paaridel. Ning nad tunnevad sellest ka hulga rohkem naudingut.

  • Abi majapidamises

    Kuidas siis kodus ikka ilma kindla mehekäeta hakkama saada? Kord on vaja ust õlitada, siis riiul üles riputada, nokitseda pleieri kallal, mis ei taha enam mängida…

    Aga tegelikult? Ta tuleb õhtul töölt, vaatab mõtliku näoga esikus läbipõlenud pirni, sööb õhtust ja uinub teleka ees. Kui siiski on õnnestunud teda riiuliga tegelema meelitada, valmistu mitme tunni pikkuseks etenduseks. Sina pead olema käeulatuses ega tohi midagi muud teha, sest keegi peab talle ju pliiatsi kätte andma, siis haamri ja veel tuleb ta sõrmekese peale puhuda, kui see kogemata kombel haamriga pihta on saanud. Kas see ongi kõik? Noh, nüüd on ta umbes kuu aega väsinud.

    Ja vastupidi… Naine, kes on endale teadvustanud, et keegi teda ei aita, omandab kiiresti lihtsamad tehnilised võtted, oskab ise olmetehnikaga toime tulla (instruktsioonis on kõik kirjas), ning eriti keerulistel puhkudel kutsub välja meistrid. Need tegutsevad küll raha eest, kuid selle eest kiiresti ja ilma närvikuluta.

  • Finantsabi

    Loomulikult töötame me kõik, ometi ei jätku mitte alati raha. Tema aga teenib kõigest jõust ning on seejuures helde — ei koonerda kunagi kinopiletite, restoranide ega lillede arvelt. Võib end kindlalt tunda ning isikliku sissetuleku vaid iseenda riiete ja kosmeetika peale kulutada.

    Aga tegelikult? Miljonärist mees on muidugi ilus helesinine unistus, kuid kahjuks ei jätku mitte kõikide jaoks miljonäre. Ja kõige sagedamini seome oma saatuse inimesega, kelle sotsiaalne staatus on sarnane meie omaga ning ka palk on umbes sama. Millised on siis tulud ning kulud, mis lähevad söögi (nemad juba ainult kefiiriga hakkama ei saa), õlle (kanistrite viisi) ja mitmesuguste tehniliste mängukannide peale, ilma milleta mehed lihtsalt ei jää ellu? Nii et on õigem arvestada pigem vähem raha garderoobi peale kui rohkem. Mis puutub restoraniarvetesse, siis kui need makstakse ühisest taskust, ei tahakski nagu enam austreid.

    Ja vastupidi… Õlut jood sa vähe (kui üldse jood), mõned koormusvabad päevad nädalas on ka märkimisväärne kokkuhoid, ja kui arvestada kõike vaid enda jaoks, siis on eelarvet palju lihtsam koostada.

  • Sotsiaalne staatus

    Olla abielunaine, on kindlasti austust vääriv seisund. Palju etem, kui olla üksinda. Emagi on lõpuks rahul ja peol saab kahekesi käia … Mitte keegi ei saa põlglikult kulme kortsutada — ah, polegi veel mehel?

    Aga tegelikult? Jah, on austav seisund küll –lähedaste silmis. Teisi aga ei huvita see hoopiski, nemad tunnevad huvi sinu edu, sinu intellektuaalsuse ja professionaalsuse vastu. Aga ema — noh, mis temast? Kui ta pole rahul, ega ta rahule jäägi: varem — sinu üksindusega, nüüd — sinu valikuga. Rõõm peol ei sõltu eriti sellest, kas sa lähed sinna üksi või mehega. Selle eest väheneb tõenäosus sellele peole üldse sattuda (tal on tegemist, ta on väsinud või ei taha ta üldse väljas käia).

    Ja vastupidi… Vabal naisel on hulk vaba aega ja rohkesti võimalusi seda mööda saata, kellegagi seejuures nõu pidamata. Siit ka professionaalne areng, kasulikud tutvused, võimalused õhtuti kursustel käia — ning kõik see soodustab hulga kindlamalt sotsiaalse staatuse tõusu kui sõrmus sõrmes. Las ema tunneb tütre edust rõõmu!

  • Toetus

    Otsuseid vastu võtta on väga raske, mees on aga selleks otsekui loodud. Las näeb vaeva!

    Aga tegelikult? Oskus otsuseid vastu võtta on omadus, mida ei saa seostada inimese sooga. Otsustavaid inimesi leidub nii meeste kui ka naiste seas — naised aga mõistavad sagedamini selles liinis endaga tööd teha. Pealegi mõtleb mees rohkem „kõrgemast”, tema on strateeg, nii jäävad sinu osaks taktikalised ülesanded (mis, kus, kunas, kellega ja mis maksab), temale jääb vaid üldine juhatamine. See tähendab, talle jääb õigus olla rahulolematu sellega, kuidas sa tema grandioosseid plaane ellu viid.

    Ja vastupidi… Otsustama peab nii või teisiti, vaatamata sellele, kas su kõrval on keegi või pole. Kas siis poleks lihtsam otsustada üksnes enese eest, kulutamata jõudu ja närve lõpututele vaidlustele, veenmistele ja muule poliitikale? Võib vägagi hästi toime tulla ilma üldise juhtimiseta, kui aga tõepoolest on abi vaja, siis selleks on olemas sõbrad.

  • Kokkuvõte

    Kas siis tuleb välja nii, et pole tarvis üldse mehele minna? Kui loogiliselt võtta, siis pole kaasaegsele daamile tõepoolest meest tarvis, too vaid segab naist — või vähemalt ei ole abiks. Kas nii?

    Jah, kui loogiliselt võtta. Kuid inimsuhetes mängivad tähtsat osa palju peenemad nüansid.

    Mitte mingisuguse loogikaga ei saa seletada lõputut rõõmu sellest, et te kohtute täna õhtul (ja homme, ja alati), rahuldust hommikustest aasimistest ning hingematvat õnne uinuda kallima õlal. Ja veel ei allu analüüsile fakt, et õige inimese olemasolul sinu elus kulgeb kõik palju paremini kui varem.

    Ainus tõeline põhjus on armastus, kõik muu on tühi-tähi. Tõeline liit, see on tandem, kus 1+1 ei võrdu 2, vaid näiteks 19 — kui mõõta kasuühikutes. Kui teie väärtused ja puudused täiendavad üksteist, nii et teist saab üks tervik, ei teki isegi mõtet küsida: „Milleks?”

    Kui aga otsid loogilist põhjust mehele minekuks üldse või teatud kindlale mehele — pea kinni! Loogilisi põhjusi ei olegi, tähtsad on vaid tunded.

  • Kas võtta vastu abieluettepanek?

    Head märgid

    1. Sa tead, et ta pole ideaalne, ometi sobib see sulle.

    2. Teadmine, et te õhtul ei kohtu, valmistab teile mõlemale tuska.

    3. Te helistate regulaarselt päeva jooksul eesmärgiga nõu pidada või „lihtsalt niisama”.

    4. Te olete juba pool aastat koos, kuid jututeemasid jätkub ikkagi.

    5. Olete teineteise üle uhked…

    6. … ja tahate teineteist väga — alati.

    Halvad märgid

    1. Loodad teda ümber kasvatada.

    2. Räägid sõbrataridele: „Ta pole loomulikult mingi prints, selle eest…”

    3. Oled võimeline kõiki tema üllatusi ette aimama.

    4. Sulle ei meeldi tema kingitused.

    5. „Rääkimiseks” on sul olemas sõbrad.

    6. Sa ärritud tema pärast vähemalt kaks korda päevas.