Tundub, et mehe nägu kõneleb naisele sellest, kui kõrge on tema testosteroonitase ja millise suhte jaoks see hea on.

Katsete tulemused näitavad, et naised suudavad hämmastava täpsusega hinnata mehe maskuliinsust ja tema huvi laste vastu vaid mehele näkku vaadates, selgub Chicago ja California ülikoolide teadlaste uurimusest.

Uurimisalusteks võeti tudengid. Meestelt võeti testosteroonitaseme määramiseks süljeproov.

Meesvabatahtlike fotosid näidati naistudengitele, kes pidid iga meest hindama. Naised ja mehed üksteisega ei kohtunud. Nad pidid määrama, kas mees fotolt näib lahke ja südamlik, kas armastab lapsi, tundub maskuliinne ja füüsiliselt atraktiivne.

Samuti pidid naised määrama, kui ideaalne ta on lühiajaliseks või pikaajaliseks suhteks, sh abieluks.

Naised määrasid pea eksimatult, millistele meestele meeldisid lapsed — nendega eelistati ka sõlmida pikemaajalisi suhteid. Samuti märkisid naised ära maskuliinsed mehed ja nendega sooviti eelkõige lühiajalisi suhteid.

Tulemusi kommenteerides soovitatakse siiski üks-ühestest järeldustest hoiduda. Inimene on sedavõrd keeruline loom, et päris suhetes ja armastuses, mis on teatavasti pime, tuleb mängu hulgaliselt muid olulisi asju. Huumorisoon, kõne, oskused, uskumused, raha, kehakeemia, sugulased ja sõbrad — need kõik mõjutavad mehe-naise suhteid.

Pealegi ei pruugi tunded olla ajas muutumatud — nii mõnigi värske isa heldib siis, kui esimene laps talle sülle antakse.