Ma arvan et see, et ma olin nõus koos eelmise partneriga tema töö pärast välismaale kolima, langeb arvatavasti sellesse kategooriasse. Aga kust läheb piir? Kuidas takistada partnerit olukorda ära kasutamast?

Seadke endale piiritähised juba varakult ning vaadake, et te partnerist liiga palju ei sõltuks. Suhtlustreeningust: “Te ei peaks teineteist täiendama, vaid olema mõlemad terviklikud isiksused, mõlemad 100%. ”

Ühine teekond on lihtsam, kui te leiate kellegi, kellel on teiega sarnased väärtused. Seepärast andis suhtlustreener meile nimekirja üle 100 sõnaga ja lasi valida välja need, mis on meie jaoks tõesti olulised.

Vahe vajaduse ja väärtuse vahel seisneb selles, et keegi teine täidab teie vajaduse, väärtused on aga need, millest te juhindute.

Neli minu poolt välja valitud väärtust olid: leida kontakt, õppida, tunnetada ja tunda end hästi. Läbi nende väärtuste tuleks filtreerida kõik meie otsused kõigis meie elu aspektides.

Nüüd mil ma tean, millist meest ma otsin, ja millised on mu väärtused ja vajadused, ei jää üle muud, kui leida see, keda ma tahan. Michael arvab, et mehed on palju ebakindlamad, kui naised arvavad. Mina poleks seda iial arvanud! Tuleb välja, et bravuuri all peitub mees, kes karda tõrjumist ja lolliks tegemist — mis on täpselt samad põhjused, miks naised kardavad läheneda oma kiindumuse objektile.

Ausalt öeldes on esimese sammu astumine minu jaoks veidi hirmutav ning suhtlustreener arvab, et seepärast peaksin ma andma mehele teada, et ta on teretulnud. Ma suudan talle naeratada ning tema poole vaadata, mis on esimene etapp, aga mul on raskusi teise etappi jõudmisega, mis kujutab endast mehega rääkimist.

Mäletate kutti möödunud nädalast? Me olime kahtlemata mõlemad huvitatud, aga asjast ei tulnud midagi välja, kuna kumbki ei söandanud vestlust alustada. Mida ma oleksin saanud teha, et saata oma sõber viieks või kümneks minutiks kuhugi, et mehel oleks olnud vähem piinlik mulle läheneda, või kuidas ma oleksin saanud teda sundimatult kõnetada, kui ta tuli tualetist. Arvestades seda, kui täis too kõrts oli, oleks olnud võimalik asja kaunis diskreetselt korraldada.

Järgmine samm on teineteisele jäägitu tähelepanu pööramine kehakeelega enne sisenemist järgmisse etappi, mis on teatud füüsilise kontakti loomine, näiteks tema riivamine või oma käe tema omale panemine. Kui teie kehakeel on sünkroonis, näiteks te tõstate klaasi ühel ja samal ajal suu juurde, siis olete te võitnud.

Jaanipäev tuli ja ma ei olnudki masenduses, et mul ei olnud partnerit. Ma mõistsin, et olen pigem üksi või sõprade seltsis, nagu ma möödunud kesknädalal olingi, kuna (nagu ütleb L’Oreali reklaam) ma olen seda väärt..

Järgneb järgmisel nädalal.