Üks võimalus on ennast selle vastu vaktsineerida. Kuid need, kes vaktsiine ei poolda, saavad enda heaks teha järgmist:

Teetanuse tekitaja on bakter, mis elab mullas, kõdunenud lehtedes ja võib meie kehasse sattuda läbi haavade, mustade käte jne. Bakterite hävitamisega tegeleb saab kenasti hakkama ka inimese enda immuunsüsteem. Kui talle see võimalus jätta ning teadlikult toetust pakkuda.

1. Alustuseks desinfitseerige haav ja peatage verejooks.

2. Võtke sisse topelt portsjon Magneesium kelasiini. Eesmärk on esile kutsuda kõhulahtisus ja sellega keha puhastada. Selleks otstarbeks Mg kelasiini tarvitades jäävad soolestikku alles bakterid, kes seal haigustekitajatega võidelda oskavad.

Magneesium on mineraal, mis nö "tuleb, teeb oma töö ja läheb" ehk teda ei ole ega jää rakkudesse "tagavaraks". Seetõttu ei muutu ta üleannustamisel ka toksiliseks, vaid annab justnimelt kõhulahtistava efekti.

Teetanust tuntakse "kangestuskramptõvena". Magneesium on aga lihaste ainevahetuse töös see mineraal, mis lõõgastumisele kaasa aitab. Nii et kaks vajalikku tegurit toimivad üheskoos.

3. Edasi tuleks turgutada oma immuunsüsteemi, rohkelt juua ja vastavalt vajadusele Magneesiumi (nüüd juba tavaannustes) toetavalt juurde võtta.

Palavikku alandada looduslike/rahvalike vahenditega - rohke jook ,higistamine, viinasokid, külmad linad (väga kõrgeks tõusnud temperatuuri juures keeratakse haige külmadesse linadesse, samal ajal jala taldu soojas hoides - kuum pudel vms. Vajadusel korrata, kuid uute linadega).

Sellise mudeli järgi toimides saab immuusüsteem võimaluse ISE välja töötada anktikehad haigustekitajatele, mis säilivad terve elu.

Ühesõnaga kehale jäetakse võimalus õppida ning üldjuhul on meie organism uskumatult õppimisvõimeline.