Igaühe elus on hetki, mil nad ajavad endale kahe käega toitu sisse. Hoogsöömine aga on see, kui inimene sööb keelatud toitu nii kiiresti, et tunneb vaevu maitset, ning jätkab seda tegevust, kuni ei suuda füüsiliselt enam rohkem süüa.

Hoogsöömise põhjused on peaaegu alati emotsionaalsed ning seotud madala enesehinnangu, stressi, kurbuse ja liiga kriitilise enesehinnanguga.

Hoogsööjad seostavad söömist enesehinnanguga - neil on hea tunne, kui neid õnnestub loobuda “keelatud toitudest” ning nad tunnevad süüd, kui on kaotanud kontrolli ning söövad suurtes kogustes.

Selle asemel peaksite püüdma süüa vähe ja sageli. Hoogsöömine on sageli liiga range dieedi tulemus - hoogsööjad ahmivad toitu sisse, kui neil on halb tuju ning nende keha karjub söögi järele.

Kui te tarbite tervislikke suupisteid iga kolme või nelja tunni tagant, ei tunne te nälga ning siis on hoogsöömine raskem. Regulaarne suupistete tarbimine kiirendab ka teie ainevahetust, mis omakorda aitab kaasa kaalukaotusele.

Eemaldage keelatud toitudelt häbiplekk: lubage endale magustoiduks mõõdukas koguses šokolaadi vm ihaldusväärset, ilma et te tunneksite sellepärast süüd. Toidu väikeses koguses tarbimine õpetab teid nägema neis maiuspalu, mille tarbimist te suudate kontrollida.

Leidke üles hoogsöömise käivitumisprotsessi tagamaad: Millised tunded sunnivad teid sööma? Katsuge leida võimalusi oma käitumise muutmiseks. Kui te kannatate madala enesehinnangu all, rääkige sellest sõbraga; kui süüdi on stress, hingake sügavalt või mediteerige või viige mõtted mujale jalutuskäiguga.

Loe lisaks: