Igapäevased stressitegurid nagu ühistransport, liiklusummikusse kinni jäämine ning liiga ebareaalsed tähtajad sunnivad meid märkamatult rohkem sööma.

Paljud meist lohutavad end stressiolukorras toiduga. See tekitab meis ajutise kontrollitunde, samas kui maiuspalad tekitavad meis turvatunnet. Adrenaliinitaseme tõusust tingitud stress kõigutab veresuhkru taset järsult üles ja alla, mis omakorda soodustab magusa toidu tarbimist.

Tehke kindlaks mehhanismid, mis teie stressi vallandavad: märkige üles, mis tekitab teis stressi ja jälgige oma käitumist neis olukordades.

Kui põhjus peitub tähtaegades, mis tegelikult ei ole teie kontrolli all, sundige end mõtlema, et te suudate teha vaid seda, mida te suudate. Kui rahvarohked kohad muudavad teid närviliseks, aitab sügav aeglane hingamine adrenaliinitaset kontrolli alla saada jne.

Lülitage välja sisemine kriitik: me muudame sageli stressi hullemaks sisemise stressi tekitamisega, nagu näiteks endale liiga kõrgete ootuste seadmisega. Realistlikum ja vähem perfektsionistlik suhtumine aitab leevendada stressi ja sellest tingitud söömist.

Andke endale hingamisruumi: võtke stressitekitavate ülesannete vahel kasutusele tööd, mida te peate lõõgastavaks. Kiirelt aitab stressi leevendada sügav ja aeglane hingamine aknast väljavaatamise ajal.