Kui inimesed tunnevad end üksikuna, on neil kalduvus kompensatsiooniks süüa. Masendus tõstab ka stressihormooni -
- taset, mis omakorda soodustab kaalus juurdevõtmist, mis tähendab seda, et te võite võtta kaalus juurde ka siis, kui te tegelikult ei söö liiga palju.

Tõstke enese tuju : koostage nimekiri tegevustest, mida teile teha meeldib,ning tehke omalt poolt kõik, et neid tegevusi harrastada. Minge välja sõpradega, kes ajavad teid naerma.

Trenn: füüsiline pingutus soodustab heaolutunnet tekitavate endorfiinide teket. Proovige iga päev ennast veidi liigutada (olgu selleks kasvõi treppide eelistamine liftile). See surub alla kortisoolitaseme ning kulutab ära masendusrasva kalorid.

Trenn ei tähenda mingil juhul enda oimetuks hüplemist aeroobikas. Füüsiline pingutus (olgu selleks kasvõi jalutuskäik) peab olema selline, kus keha läheb küll higiseks, aga kõnevõime säilib. Väga oluline on värske õhk ja positiivne kogemus (nägin oravat, tundsin kevadehõngu, suurendasin sörgiringi järgmise tänavanurgani jne).

Koduseid harjutusi leiate SIIT.

Tehke lõpparve negatiivsete mõtetega: negatiivsed mõtted õõnestavad enesekindlust. Tehke sellele protsessile lõpp, asendades see usuga “ma saan ja suudan”.

Ärge mõelge asjadele, mis kahandavad teie võlusid, mõelge asjadele, mis teevad teid ihaldusväärseks. See aitab teil iseendasse uskuda.