Kilpnääre on kurgus asuv nääre, mis eritab ainevahetust kontrollivaid hormoone. Kui kilpnääre on väheaktiivne või laisk, muutub ka ainevahetus aeglaseks, energiatase langeb ning kehakaal koguneb. Hormoonitaseme langedes kaob ka mõnel naisel regulaarne menstruatsioon. Selle seisundi all kannatab kuni kümnendik naistest.

Tehke lõpp yo-yo dieetidele: ärge võtke ette piiratud kalorsusega dieete, mis muudavad kilpnäärme väheaktiivseks. Kui toitu on vähe, siis lülitab keha end nälgimisseisundisse - kilpnäärme tegevus aeglustub ja ainevahetus aeglustub, et energiat hoida. See on ka põhjus, miks paljud naised võtavad range dieedi lõpetamise järel kaalus rohkem juurde kui nad kaotasid.

Laske kilpnääret kontrollida. Seda on võimalik teha vereanalüüsiga. Kui teil on alaaktiivne kilpnääre, võib arst kirjutada teile välja hormoonitabletid, mis kiirendavad ainevahetust, annavad teile energiat ja viivad kaalu alla. Paraku tuleb neid tablette edaspidi pidevalt võtta. Kilpnäärme hormooni ala- ja ületoimet saab normaliseerida tablettideta, kasutades alternatiivteraapiaid (tsooniteraapia, akupunktuur).

Jooge rohelist teed: suures koguses rohelist teed aitab stimuleerida kaalukaotust, kuna see kiirendab ainevahetust.