Rasvkoe kogunemine vöökohta koos pideva nõrkusega viitab X-sündroomile. Tegemist on diabeedi-eelse seisundiga, mille põhjuseks on tohutu hulk peidetud suhkrut kaasaegses toidusedelis ning keha kontrollimehhanismide kulumine. Naised on sellele iseäranis vastuvõtlikud, kuna nad võivad kaalukaotuse huvides loobuda rasvastest toitudest ja suurendada kartulite, teravilja ja pastatoodete tarbimist. Need lihtsad süsivesikud on peidetud suhkru allikad, mis põhjustab vere suhkrutaseme kiiret tõusu.

Sööge toite, mille glükeemiindeks on madal. Glükeemiindeks näitab kiirust, millega suhkur toidust verre jõuab. Kõrge GI-ga toidud on sai, valge riis ja pastatooted, mille võiks asendada mõõduka GI-ga toodete, näiteks täisterapasta, musta leiva ja pruuni riisiga.

Piirake kofeiinikogust, kuna see tõstab veresuhkru taset. Seega ei tohiks te juua rohkem kui tassi kanget teed või kanget kohvi päevas. Lahjendage puuviljajooke võrdse koguse veega.

Tehke iga päev 30 minutit trenni, näiteks kõndige iga päev pool tundi kiires tempos. Teadlased on avastanud, et isegi natukene füüsilist tegevust aitab alandada X-sündroomi ja teist tüüpi diabeedi ohtu 1/2 võrra. Teist tüüpi diabeeti, mille puhul keha ei tooda vajalikus koguses insuliini, seostatakse muuhulgas lihavusega.

Sööge vitamiinirikast toitu. Tarvitage rohkelt puu- ja köögivilja, pähkleid, täisteratooteid, mis on rikkad kroomi, magneesiumi ja antioksüdantide poolest ning aitavad kehal viia suhkur rakkudesse (selle asemel, et ladestada see rasvana). Käige günekoloogi juures. Diabeedieelsete sündroomide ja kaalukasvuga naistel võivad olla munasarjadel tsüstid, eriti kui neil on ka akne ning karvad lõua piirkonnas.