Üha enam on korjunud tõendusmaterjali selle kohta, et toidul on suur osa selles, kas vähk tekib või mitte. Ameerika Ühendriikide Teaduste Akadeemia soovitas 1982. a raportis "Dieet, toitumine ja vähk" ameeriklastel vähi tõrjumiseks muuta oma toitumisharjumusi.

Selle ja teiste raportite põhjal on Maailma Vähiuuringute Fond töötanud välja neli dieedi põhisuunda.

Need on:
* sööge rohkem köögi- ja puuvilju, täisteraleiba ning teraviljatooteid
* vähendage rasva (nii küllastunud kui küllastumata rasva) hulka oma toidus, praeguselt keskmiselt 41%lt-30%ni
* tarbige mõõdukalt soolatud ja suitsutatud toitu
* tarbige alkoholi mõõdukalt või üldse mitte

Üllitises käsitletakse põhjusi, kuidas suudab toit mõjutada seda, kas vähk tekib või mitte, räägitakse lahti nelja dieedi suunad, jagatakse lisaks muudki nõu.