Astuge peegli ette kümnendal päeval pärast menstruatsiooni algust ning vaadelge tähelepanelikult oma paljaid rindu. Uurima peaks: ega nibust pigistamisel vedelikku ei eraldu, ega pole tekkinud tihedamaid kohti ning ega kaenla all kuulikestesarnaseid lümfisõlmi näha ole? Tähelepanuta ei tohi ka jätta löövet, kestendust, punetust ning kortsulisust piimanäärme nahal. Muutuge valvsaks kui leidub midagi ebaharilikku, mis eelmise vaatluse ajal puudus.

Õppige end tundma kolmes poosis:

  • - seistes sirgelt käed puusas;
  • - seejärel seadke peopesad kuklale;
  • - siis pange käed jälle puusale ning suruge peopesad tugevasti vastu puusi, õlad ja küünarnukid lükake ette. Rinna kontuurid peavad olema igas asendis õiged.

    Näärmete katsumine (palpeerimine) on tähtis protseduuri osa. Heitke selili ning asetage väike padi vasaku abaluu alla, vasaku käe peopesa panna pea alla. Parema käega kontrollida vasakut rinda. Seejärel korrata täpselt sama parema rinnaga.

    Paljud naised eelistavad seda teha dushi all. Libisedes mööda märga seebitatud nahka tunnetavad sõrmed paremini seda, mis nende all on. Tõstke vasak käsi, paremaga katsuge läbi vasak rind, seejärel vastupidi. On olemas 3 palpatsiooni viisi:

  • * "Üles-alla". Alustage nibust. Ettevaatlikult vajutades ning surudes näärmekoele liikuge allapoole. Jõudnud ribideni, pöörake tagasi üles ning katsuge läbi järgmine vertikaalne triip, seejärel uuesti alla - ja nii üle kogu rinna.
  • * Alustage näärme algusest kergete pöörlevate liigutustega ning minge mööda spiraali, järk-järgult ahendades tiire nibuni jõudmisel.
  • * Jagage rind mõtteliselt sektoriteks ning katsuge need hoolikalt läbi, liikudes aeglaselt rinna algusest keskpunktini.

    Ei leidnud midagi ebaharilikku? Suurepärane. Kui aga leidsite midagi, mis muret tekitab, pöörduge arsti poole. Sälitage rahu, enamalt jaolt on tükid rinnanäärmes healoomulised. Kuid öeldakse ju - hoia end ise, siis hoiab ka Jumal.

    Mõned võtted rindade elustamiseks

    Iga hoolitsetud rind näeb välja veetlev. Et seda parimas vormis hoida, tuleb sagedamini naeratada - naeratuse ajal rind kerkib.

    Hommikuse ja õhtuse dushi ajal masseerige rindu tugevate veejugadega. Tehke ringe, möödudes nibudest - need ei vaja massaazhi. Sellise protseduuri jaoks sobib ideaalselt hüdromassaazhi otsik, mis reguleerib vee survet, joa tüüpi ning mõju intensiivsust.

    Alustada tuleb sooja veega. Pidevalt masseerides, keerata vaba käega kraan nii külma vee peale, kui kannatate. Pole tarvis üle pingutada - esimesel korral piirduge toasooja veega, alandage järk-järgult kraade, kuid mitte nii palju, et tekiks ebamugavustunne. See protseduur peab mõnu pakkuma. Jahedalt joalt minna tasapisi üle soojale ja siis kuumemale veele. Kontrastset hüdromassaazhi korrata 5-6 korda mõlemale rinnale; lõpetada külma veega.

    Kuivatavate liigutustega hõõruda rindu froteerätikuga. Pole vaja riietumisega kiirustada! Paljaks võiks jääda 10-15 minutiks - las piimanäärmed "hingavad" läbi naha. Muide, just nii andis oma patsientidele tagasi luitunud ilu looduslike faktoritega tervendaja - shveitslane Arnold Rikli. 1885.aastal avas ta sanatooriumi, mille sarnast teist maailmas ei leidunud. Varjulistesse parginurkadesse tõmbunud puhkajad (põhiliselt naised) jalutasid looduses täiesti ilma riieteta, seades paljastatud rinnad elustava alpituule ning vaevaliselt läbi tiheda lehestiku piiluvate päikesekiirte kätte.

    Selline ravi on kättesaadav ka välismaale lendamata. Tuleb lihtsalt sagedamini ilma rinnahoidjata toas (see peab olema hästi õhutatud), soojal ajal aga rõdul viibida (vältida otseseis päikesekiiri). Hüdromassaazh ning õhuvannid aktiviseerivad vahetusprotsesse, parandavad kudede täitumist verega ning nende toitumist, tõstavad rinnakorvilihaste toonust ning muudavad rinna nooremaks ja nõtkemaks.

    Kodused harjutused rinna heaks

    Rinnahooldus