Saavutamaks just sellist füüsilist vormi mida soovite ja trimmimaks teie valupunkte, tuleb teil juba algusest peale valida ala, mis kõige otsesemalt teie eesmärke täitma asub.

Allpool on toodud mõnede kergemini kättesaadavate ja populaarsete füüsiliste tegevuste positiivsed ja varjuküljed, et te suudaksite paremini otsustada, millist treeningprogrammi valida.

Jooksmine

Pluss: jooksmine on vaieldamatult kõige efektiivsem kehaline tegevus rasva põletamiseks ja veresoonkonna haiguste vältimiseks, eelkõige seetõttu, et see on "kaalukandmise" harjutus. Kuna teid ei toeta selle tegevuse juures miski - ei vesi ega tehnika - põletate te kõige vähema ajaga kõige rohkem kaloreid.

Miinused: kaalukandmine on kahe teraga mõõk. Iga sammuga lööb teie jalg vastu maad, mis seab teie jalad surve alla ning see omakorda suurendab alakeha vigastuste ohtu. Seepärast ei ole jooksmine sobiv nõrkade lihaste või kõõlustega inimestele ega ülekaalulistele. Venitusharjutusi võiks teha juba enne ja kindlasti ka pärast jooksu.

Ujumine

Pluss: Paljud eksperdid usuvad, et ujumine on maailma kõige ideaalsem harjutus. See venitab ja tugevdab peaaegu kõiki lihaseid. See ei sea liigeseid surve alla ega maksa palju raha. Ja kui te tulete basseinist välja, tunnete te end peaaegu alati värskena, olenemata sellest, kui palju te pingutasite.

Miinused: Kuna ujumine ei ole kaalu kandev harjutus, ei põleta te ujudes kaugeltki nii kiiresti kaloreid kui joostes või jalgrattaga sõites. Ka on ujumist raske õppida ning algajad võiksid alustada lestadega, kuna need aitavad neil keskenduda ujumisele ja mitte vee peal püsimisele.

Jalgrattasõit

Pluss: See sport arendab alakeha lihaseid, sealhulgas reie- ja säärelihaseid, kiiremini kui ükski teine sport. Kuna jalgrattasõit on aeroobne tegevus, on see ka äärmiselt efektiivne rasva põletamiseks.

Miinus: Jalgrattasõidu puhul on surve all peamiselt jalad ning ülakeha saab palju vähem treenitud. Ka on oht avariid teha jalgrattasõidu puhul iga kord olemas. Selle ohu minimiseerimiseks sõitke teedel, kus on hõredam liiklus, kandke kaitsevahendeid ega laske tähelepanul hetkekski uinuda.

Jõutreening

Pluss: Raskuste tõstmine tihendab luustikku, kiirendab ainevahetust, tugevdab keha vastupanuvõimet ning vormib ja toniseerib kogu keha.

Miinused: Õieti tehtuna negatiivseid mõjusid ei ole. Kui te tahate lisada lihasmassi, siis tõstke suuremaid raskusi, aga vähem kordi (näiteks neli korda kuus korda).

Kui te tahate lihtsalt lihaste toonust tõsta, siis tõstke kergemaid raskusi ja suurendage korduste arvu ( 3 * 20).

Siit leiate veel poolt ja vastu argumente valiku langetamiseks erinevate alade vahel: Vali oma ala