Kuidas siis muuta treening inspireerivaks ja asendamatuks. Siinkohal mõned võimalused:

Tunnetage protsessi

Pikkadel treeningutel ja võistluste ajal keskenduvad head sportlased pigem protsessile, kui eesmärgile. Lastes end hetkest lummata võib saavutada märkimisväärseid tulemusi.

Seda kutsutakse "voolavuseks" (“the flow”). See on psühholoogiline seisund, mida iseloomustab intensiivne pühendumus, selge eesmärgitunnetus ning kaasaminek vooluga. Teadlased on teinud kindlaks, et sellises seisundis toodab aju alfalaineid, mida seostatakse lõõgastumise ja intensiivse keskendumisega. See on kõige nauditavam ja väärtuslikum kogemus, mida inimene suudab kogeda.

Kui te suudate nihutada oma tähelepanu otseselt füüsiliselt tegevuselt käesoleva hetke teadvustamisele (keskendudes hingamisele ja trenni tunnetamisele - kuidas vesi ujudes teie kehast mööda kihutab või kuidas meeldiv kevadõhk teid jooksmise ajal jahutab ), siis te tunnetate väga tugevat seost kehaga ja naudite trenni rohkem. See omakorda võimaldab teil saavutada märkimisväärseid pikaajalisi tulemusi.

Hinnake seda, kus te hetkel olete

Me oleme eesmärgile suunatud tsivilisatsioon. Kiirust ja tulemusi premeeritakse raha ja tunnustusega. Me ei ole kunagi oma saavutatuga rahul, ikka on vaja leida uus väljakutse. Järelejätmatu pingutuse eetika koos meedia poolt peale surutud kehalise ilu standarditega ei lase meist paljudel oma keha nautida. Ikka kummitab meid mõte a la “ kui ma oleksin X kilo kergem/ X cm peenem/laiem/pikem , alles siis oleksin oma kehaga rahul”.

Selline mõtlemine sunnib meid keskenduma kalorite lugemisele/põletamisele, selle asemel et nautida kehalist pingutust tasakaalus elu poolt pakutavate rõõmude (sealhulgas kulinaarsete elamustega).

Alles siis kui te suudate aktsepteerida oma keha sellisena nagu ta on just nüüd ja praegu, saate protsessi nautides liikuda tervisliku ja tasakaalustatud elu poole.

Võime liikuda on privileeg, mitte kohustus

Reaalsus ja kehaline liigutamine on tegelikult nauding. Kui teile öeldaks, et olete järgmisest päevast vööst allapoole halvatud, kuidas te ülejäänud osa päevast veedaksite? Diivanil vedeledes? Tõenäoliselt oleksite tänulik iga liigutuse eest, mis te sooritada suudate.

Manage silme ette Christopher Reeve. Kujutage endale ette, et te ei saa lihaseid liigutada ja mõelge, mis tunne see peab olema. Kusjuures õnnetused ei hüüa tulles. Me keegi ei ole nende vastu kindlustatud.

Kehaline liigutamine on nauding, on privileeg, mitte kohustus.

Justnimelt naudinguga treenimine parandab teie tervist andes positiivse elamuse ja aidates kehal toonuses püsida. Samas kingib liikumine/liigutamine teile iga päev hetke, mil hinnata seda, mis teil olemas on.

Loodetavasti leidsite vajaliku innustuse ja nüüd on aeg valida enda jaoks sobiv treeningvorm.